Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

WBT Copenhagen - Honnørpoeng er ikke alt

 I World Bridge Tour Masters i København har det norsk-skotske laget SCORWAY tatt ledelsen etter fem kamper. Foruten Steve Levinson og Barnet Shenkin spiller nordmennene Chrstian Bakke, boye Brogeland, Geir Brekka, Øyvind Saur og Nils Kåre Kvangraven på lederlaget. Lag SCORWAY var i finalen i WBT Masters Lillehammer tidligere i år, men tapte den mot lag GILLIS.

I tirsdagens siste runde kom et spill som viser med all mulig tydelighet at honnørpoeng ikke er alt.

Når man har en trumftilpasning, en kortfarge og makkeren ikke har noe bortkastet i den fargen behøves de honnørpoengene man har til å dekke opp kun tre farger. Da gjelder ikke de vanlige kravene til samlet styrke for utgang.

Her er det drømmetilpasning, og selv om N/S har kun 21 HP til sammen og bare en 4-4 tilpasning i hjerter er 4 hjerter en god utgang. Om det sitter surt kan den gå bet, men det er veldig bra sjanser. 

I denne kampen spilte Kvangraven (nord) med Shenkin (syd). De spilte mot danskene Jepsen-Bilde (Pharmaservice). Slik gikk meldingene:

Østs 2NT viste en god sparløft med minst fire trumf. Rutinerte Shenkin forstod det var god tilpasning N/S og krevde med 3 spar. Etter et par forslag til trum endte de i 4 hjerter. Slik det satt var det en kontrakt som ikke bød på problemer å vinne:

Alt satt brillefint, og Kvangraven tok elleve stikk. SCORWAY +450.

Ved det andre bordet satt Brogeland (vest) og Bakke (øst) mot Caspersen-Plejdrup. Ved det bordet gikk meldingene slik:

Bakke sitt hopp til 4 spar gjorde det nok vanskeligere for N/S enn østs 2NT ved det andre bordet. Ikke urimelig meldte Plejdrup 5 ruter. I ruterkontrakt var det imidlertid ikke noen avkast å hente, så der ble det kun ti stikk. Spillefører fikk en spar- og en hjertertaper,  og om forsvaret ikke gjør feil blir det også en kløvertaper. SCORWAY +50 og 11 IMP.

Alle resultatene fra WBT Masters samt annen informasjon finner du her. 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.