Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

WBT Champions Cup: SCORWAY vant swiss'en

I WBT-turneringen som pågår på BBO var hele tiden det skotsk-norske laget SCORWAY med i tetbildet i kvalviseringen (Swiss/Monrad). I siste runde møtte de De BOTTON som også har norske spillere på laget. Den kampen endte med soleklar seier til SCORWAY som dermed tok seieren i kvaliken. I skrivende stund spiller de semifinale. 

På det skotsk-norske laget spiller:


Fra den siste grunnspillkampen mot De BOTTON tar vi med et veldig hyggelig svingspill for SCORWAY.

Med syd som giver og alle i sonen satt Nils Kåre Kvangraven øst med dette:

Syd åpnet med 1 hjerter. Etter pass fra vest hoppet nord til 2NT, utgangskrav med hjerterstøtte. Ville du vurdert å melde noe nå i sonen?

Det har blitt vanlig å melde aktivt i denne posissjonen, altså etter slike 2NT svar type Stenberg. Motparten har 9+ trumf i sin majorfarge, og det kommer neppe til å straffedoble. Hensikten er litt å forstyrre, men også hjelpe makker med et utspill. Det kan til og med dreie seg om utspill mot slem hvor makkers kort kanskje ikke tilser noe opplagt utspill. I gunstige soneforhold kan det og være fint å melde med fordelingshender over slike 2NT-svar for eventuelt å finne en stamp.

Likevel, de fleste vil si det er friskt å melde med dette, men Kvangraven slengte inn 3 spar. Syd sa pass og vest, Geir Brekka løftet til 4 spar. Nå var nok ikke Kvangraven særlig beykymret, så lenge makkeren har spartilpasning kan ikke 4 spar være så galt. Kanskje en god stamp, og Ø/V har sannelig satt press på N/S som ikke fikk kommunisert særlig mye. Og det var bedre enn "ikke så galt": Nord doblet 4 spar, og det gikk pass rundt. Meldingen gikk altså slik:

 

Slik så hele spillet ut:

 

Det er et sparvalg i spillet i sparkontrakt. Nords spar dame og syds spar ess kan jo sitte motsatt, i så fall er på et tidspunkt liten til kongen løsningen, men skivebom slik det satt her, det ville gitt to trumftapere. Men om sparen tippes står faktisk 4 spar uansett motspill.

Kvangraven fikk trumfet to hjerter hos øst og gjettet sparen. Dermed ble det ti stikk med en taper i hjerter, en i kløver og en i trumf, og en massiv +790 til notering.

Se på stakkars nord, han har 17HP og makkeren har åpnet, og så er det ingen mulighet til å bete motpartens 4 spar!

Merk at selv om motspillet mot 4 spar doblet skulle gå for eksempel spar ess, hjerter til kongen, kanskje ett kløverstikk og så spar derfra står 4 spar likevel. Da får ikke spillefører trumfet to hjerter hos vest, men han kan i stedet spille god ruteren. 

Ved det andre bordet meldte ikke øst. Dermed fikk N/S fredelig spille 4 hjerter hvor det var ti stikk (det tapes to ruterstikk og en ruter til stjeling - med beste motspill).

Med +790 og +620 var det hele 16 IMP til SCORWAY!

Pluss 790 til Ø/V var faktisk resultatet ved fem av 18 bord.

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.