Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Voldsom aktivitet i online bridge

Det spilles enormt mye bridge på internett for tiden. Det er ikke så merkelig så lenge det de aller fleste steder ikke er mulig å spille face-to-face så lenge Covid-pandemien fortsatt raser. Jeg tror de fleste ville heller ha spilt på vanlig måte, ved bordet face-to-face, men så lenge det ikke er noe alternativ tyr flere og flere til spilling på nettet. Det er dog en veldig negativ faktor, juks forekommer, og antagelig i ganske stor stil. Statig flere juksesaker blir avdekket. Mer om den triste biten av bridgelivet vi for øyeblikket lever i et senere innlegg. 

Slik situasjonen nå er mangler det i alle fall ikke på muligheter til å spille. Et voldsomt antall turneringer spilles både nasjonalt og internasjonalt. OCBL (Online Contract Bridge Leauge) ALT og andre arrangerer jevnlig lagturneringer for internasjonale lag. Denne uken pågår OCBL OPEN TEAMS NOVEMBER, og der er det fire lag med norske spillere. Det deltar 24 lag fordelt i tre grupper, og mot helgen skal det spilles kvartfinaler, semifinaler og finale. 

Etter fire runder i denne turneringen har De BOTTON med Hoftaniska-Charlsen tatt ledelsen i gruppe C. Lag ORCA (Christian Bakke) og lag SKEIDAR (Andresen, Farstad, Ovesen, Aaseng, T.Johansen, Kristoffersen og E.Berg) har også startet bra med henholdsvis 3. og 4.plass i pulje A.

De BOTTON trygget sin ledelse i fjerde kamp da de møtte det fjerde "norske" laget, GILLIS som ikke har fått det til å klaffe så langt i denne turneringen.

Brogeland-Lindqvist er blant verdens aller beste par. Men som alle andre kan de tryne litt de og. Her er et spill hvor det gikk galt fra da de møtte Hoftaniska-Charlsen.

Etter to passer åpnet Brogeland (vest) med 1 spar. Nords kort er vanskelig å melde fordi han ikke har sparstopper. Hadde han hatt det tror jeg beste måte å vise hånden på er å doble og så vise en 18-20 grand i neste runde (siden han ikke meldte inn 1 NT som 15-17/18). Da vest over syds 2 kløver-svar meldte hjerteren sin valgte nord å si 2 spar - krav - og over 3 kløver fra syd sa han 3 ruter. Nå har han vist kanonkort med ruter. Syd syntes han hadde litt å bidra med og meldte 3 spar som antagelig viste litt i den fargen, men ikke en skikkelig stopper siden han ikke sa 2 grand over 2 spar. Da meldte nord 3 grand. Øst mente han hadde noe han også, og makkeren hadde meldt to ganger i faresonen. Så kontrakten 3 grand ble doblet.

Det er marginale greier. Det kom hjerter ut, og spillefører har åtte sikre stikk. Det går imidlertid ikke an å bete 3 grand siden kløveren kunne godspilles ved å gi bort kun ett stikk. Forsvaret kan kun få tre sparstikk og ett i kløver. Det ble imidlertid ett overstikk, +950 til De BOTTON. Doblingen kostet imidlertid kun 2 IMP!

Ved det andre bordet havnet Gillis-F.Helness i 5 kløver. Det er jo menneskelig, det har gode verdier, en nikorts trumftilpasning, og å finne ut at sparkombinasjonen faktisk er en stopper er ikke så lett.

I 5 kløver ble det en bet med en to spartapere og en taper i trumf. Pluss 100 var sammen med +950 verd 14 IMP for De BOTTON. Om Hoftaniska-Charlsens 3NT ikke hadde vært doblet ville det blitt 12 IMP.

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.