Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Vintermesterskap i Frankrike: Tre "norske" lag videre

Flere av de norske spillerne som deltar i European Winter Games i alpebyen Alpe D'Huez i Frankrike hadde en god dag onsdag. Tre lag med norske spillere er videre til Round of 16 som spilles torsdag. 

Team GILLIS ble på 6.plass av 48 lag i kvalifiseringen. På GILLIS spiller Simon Gillis (UK) og fem nordmenn, Per Erik Austberg, Arild Rasmussen, Christian Bakke, Boye Brogeland og Erik Sælensminde.

Team Funbridge Blue er et lag med unge spillere, alle supertalenter fra Sverige, Norge, Danmark og USA. På det laget spiller Nicoai Heiberg-Evenstad. De ble nr. 8. 

På 9.plass kom team SCORWAY (Norge/Skottland) som foruten skotten Steve Levinson består av de tre nrodmennene Nils Kvangraven, Tor Eivind Grude og Lars Arthur Johansen.  

De 16 beste lagene spiller altså fra nå av utslagskamper, vinn eller forsvinn! Finalen spilles søndag.

Hele resultatlisten, bulletiner og alt du måtte ønske å vite om dette mesterskapet finner du her.

De som er slått av lagturneringen går over i en Board-A-Match turnering som starter torsdag.

En rask gjennomgang av listene til SCORWAY viste at de spilte godt og solid. Så at vi tar med et særdeles heldig spill er ikke for å påstå de hadde flaks i turneringen over hele 144 spill. Men i dette tilfellet Fru Fortuna i perlehumør og på SCORWAY sin side. Spillet starter med et valg av åpningsmelding for øst, og du kan jo selv bestemme deg for hva du sier:

Giver øst. Ø/V i sonen

Ingen passer med dette selv om øst har kun 10HP. Men bør det åpnes med 1 hjerter eller 1 ruter?

Gammel meldeteori tilsier åpning i lengste farge generelt sett. Men med så få HP kan det fort bli vanskelig å få vist majorfargen med slike 5-6 hender. Derfor er det mange som velger å starte med 1 i majorfargen, for åpnes med 1 ruter kan det bli ukomfortabelt høyt å melde hjerter senere om motparten melder og kanskje sperrer.

Det er nok ingen garantier for hva som blir rett her. Hvis Ø/V har hjertertilpansing er åpning med 1 hjerter blink. Og får de melde i fred får i alle fall øst etter hvert vist 5-5 i rødt. 

Slik så hele spillet ut:

Det var åpningsmeldinger med både 1 ruter og 1 hjerter rundt omkring i lokalet. Mot Grude-Johansen åpnet øst med 1 ruter. Det norske paret (N/S) meldte ikke. Vest høynet til 2 ruter. Da kom 3 ruter fra øst, og der spilte de.

Litt tamt av Ø/V, og som du ser fant de ikke hjertertilpasningen. Dette er en ganske bra utgang med veldig få HP til sammen, og som du også ser, det sitter veldig snilt. Så her kunne det vel bli et pluss-spill for det norsk-skotske laget?

Ja, det ble pluss-spill galore, men det var ikke mye som skulle til før det hadde blitt tapt spill. Ved det andre bordet meldte Steve Levinson som om han eide kortstokken etter han valgte å åpne med 1 hjerter. Der meldte N/S, og det ble et livlig meldingsforløp:

Temmelig uvanlig må det være lov å si: delkontrakt i minorfarge ved det ene bordet, doblet slem i majorfarge ved det andre!

Kvangraven så nok for seg en god del mer hos øst og med to ess meldte han altså 6 hjerter etter at Levinson hadde meldt temmelig brutalt på andre siden av bordet. 

Det satt som det skulle. Det kom kløver ut som ga et ekstra inntak til vest. Siden trumfen ordnet seg med en taper og ruteren viste seg å være gående via finesse ble det tolv stikk og +1660 på bok. Dermed ga spillet hyggelige 16 IMP til SCORWAY.

Om det kommer spar ut har 6 hjerter veldig dårlig sjanse. På kløver ess forsvinner østs andre spar, men så må hjerteren må ordne seg med en taper samt at det må bli inntak til vest i tredje trumfrunde slik at ruterfinesse kan tas. Og da må ruter konge sitte singel eller dobbel foran!

Om det hadde blitt en bet (doblet) i 6 hjerter ville Ø/V med sin litt triste +170 ved det andre bordet vunnet 9 IMP, 25 IMP i sving.

Ett par til noterte +1660. Det var en del doblede utganger med hjemgang og doblede overstikk som ga "postnummer scorer". "Room top" ble det for et Ø/V-par som spilte 4 hjerter redoblet med to redoblede overstikk. Det gir det samme som postnummeret i Eidsberg, Indre Østfold: 1880. 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.