Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Vellykket NYTTÅRSCUP

Den poplære nyttårscupen i Letohallen ble avsluttet søndag. Til topps i den 68 lag store lagturneringen gikk lag ROBÅDANE som bestod av Jan Petter Svendsen, Fred Arne Moen, Karl Christian Baumann og Jan Erik Olsen. På 2.plass kom lag Aa (Karlberg, Thomassen, Livgård og Aa) og på 3.plass Vikings (Digre, Græsli, Grøtheim og Tøndel). Hele resultatlisten finner du her.

I Canberra ble den første hovedturneringen avsluttet søndag. Det var Swiss Pairs (parturnering med IMP beregning) for 204 par. Mandag starter lagturneringen som pågår hele uken. For meg og den andre nordmannen (Espen Erichsen) i feltet ble det en dårlig avslutning i par. Nå er det nye sjanser, og Erichsen er på laget som er ranket som nr. 1. Det laget består av en australer (sponsor) og fire fra New Zealand.

I siste runde i Swiss Pair hadde jeg sjansen til å finne et motspill som ville gjort at vi ble plassert 5-6 plassere høyere enn vi gjorde. Ser du motspillet?

Du, motspiller:

Du sitter nord og skal spille mot vests 5 ruter etter at han har åpnet med 1 ruter og senere meldt kløver. Da øst ga preferanse til ruter hoppet vest til 5 ruter. Du spiller ut hjerter konge som vinner stikket, vest følger med tieren. Hva gjør du i andre stikk?

Jeg spilte mer hjerter, men det var ikke godt nok med denne sitsen:


Spillefører stjal og dundret i vei med ruteren. Før den siste ruteren var det syv kort igjen, og jeg måtte kvitte meg med hjerterne for å holde fire kløver og tre spar. Da kom den siste trumfen og jeg var ubønnhørlig skviset i spar og kløver. HVis en spar kastes går den fargen ved å stikke over kongen. KAstess kløver godspilles den fargen med kun en taper.

Motspillet som beter?

Sparskift i andre stikk bryter forbindelsen og spillefører må tape to kløverstikk - en bet.

Vanskelig? Kanskje, men det mer en tenker på det, dess mer logisk blir det at sparskift ikke kan være galt. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.