Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Vanskelig motspill

Her er et spill fra dagens første kamp i Ungdoms EM i Polen. Først kan du ta stilling til åpningsmelding med nords kort som giver med alle i sonen.

Dette kan være en spillesterk hånd, men for at den skal være det må makker ha noe å hjelpe til med i nords langfarger. Da kan det bli flere stikk enn en kan forvente ut fra parets samlede honnørstyrke. 

Så hvor god hånden er vet man ikke. Det går an å åpne med svake 2 selv om disse kortene altså godt kan gi ett stikk eller to mer enn de fleste svake 2 hender. Kanskje 3 hjerter? 

I Norge U-26 sin kamp mot Belgia klinket den belgiske nord til med 4 hjerter! Det må sies å være veldig sprekt. Oppsiden er at man tar bort veldig mye melderom for motparten som må gjette, og kanskje de har et stort spill i kortene. Men det kan også bli dyrt. Og da det gikk pass-pass før vest doblet var kansje nord litt nervøs, spesielt siden det ikke pass rundt. Litt nerver ble det vel før blindemanns kort i 4 hjerter doblet ble lagt opp. Men nord var heldig med blindemanns kort:

Syd hadde glimrende kort mot nord sine. Det går likevel an å bet 4 hjerter, men da må forsvaret raskt spille to runder trumf. I så fall blir det en taper i hver farge. Hvis ikke syds trumf blir tatt bort godspilles kløverfargen som sitter så snilt med en stjeling. Men å se det det er ikke så lett. Og motspillet ble ikke funnet, så det endte med ti stikk og +790 til Belgia.

Ved det andre bordet åpnet den norske nord med Multi-2ruter, og de endte i 2 hjerter med ti stikk, Norge +170. Så spillet ga 11 IMP ut for Norge, og det førte til at det kun ble en liten seier mot Beliga. 

Syv av 18 N/S-par vant ti stikk i 4 hjerter, to av dem doblet. De som var i delkontrakt i hjerter fikk også ti stikk med unntak av ved et bord der Ø/V holdt 3 hjerter nede på ni stikk.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.