Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

VM-oppvarming i SKIEN OPEN

Denne parturneringen ble arrangert på RealBridge i helgen. Som meldt i et tidligere innlegg denne uken viste to av de norske landslagsparene at VM-formen er på plass da de spilte i USA under vårmesterskapet. Vi antok i samme innlegg at det tredje paret, Terje Aa-Allan Livgård har pleiet formen hjemme i Norge. Og nå kan de meldes at også de viser form før de braker løs i Italia. For blant 55 deltakende par i Skien Open ble det seier.

Hele resultatlisten og alle spillene med resutlater finner du her.

Dette spillet bør vel ikke by på for store problemer?

Hvordan ville du lagt opp meldingsforløpet som nord etter 1 spar i åpning fra makker?

Det er vel flere måter å gjøre det her på, men de fleste måtene bør vel føre til 7 spar. Om nord undersøker (for eksempel via Stenberg 2NT) kan han få vite om kløverkontroll hos syd, og idet han også får vite at trumfen er god nok via Key Card Blackwood må konklusjonen bli storeslem i spar. Nord kan også hoppe til 4 ruter direkte over 1 spar. Uansett har nord så stort stikkpotensiale at han blir storeslemsinteressert. 

Kanskje kan nord bruke Exclusion Blackwood?

Ruter ess behøves jo ikke for at at skal være tretten stikk i spar i dette tilfellet. Exclusion er hopp til femtrinnet som spør om antalll nøkkelkort utenom den fargen (renonsfargen). Noen brukte den konvensjonen, ikke alle lyktes med det...

Det fleste parene som satt N/S med disse kortene fant ut av det i Skien Open. Godt over halvparten meldte storeslemmen i spar.

Siden hjerterfargen sitter 3-2 står det også tretten stikk i grand, men å melde 7NT er gambling. Ett par var i 6NT med tretten, men det ga godt under middels selv om de slo en del par som var i i 6 spar. Nederst på listen finner vi imidlertid et par besynderlige resultater:

To par spilte 5 ruter som N/S! Det skjedde nok etter en mislykket Exclusion melding, for makkeren passet!

Hvis en ønsker å bruke slike konvensjoner som Exlusion må en være sikker på at makker er med på notene... 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.