Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Ungdoms EM: Parademarsj mot gull

Det ble egentlig en parademarsj for Sofie Grasholt Sjødal og Nicolai Heiberg-Evenstad da de vant mix-par under Ungdoms EM i Veldhoven, Nederland.

Det er mulig å se av resultatene at den kanskje viktigste egenskapen det overlegent beste paret viste var evnen til få å sneket til seg ekstra stikk i kontraktene sine. Men de spilte gode motspill og meldte godt også. Her fant de frem til en bra slem:

Det er noen hull her og der, men det er likevel en god slem hvis en ser kun på N/S sine kort. Om ruterfinessen går er det nokså sikkert spill, da kan det bli kun en trumftaper om den fargen tippes feil. Det som ser ut som en kløvertaper behøver ikke bli det, to kløvere forsvinner på ruteren selv om øst har ruter konge. I så fall må trumfen tippes. 

Grasholt Sjødal og Heiberg-Evenstad meldte 6 hjerter.

Slik det sitter blir det ingen hjertertaper om ikke spillefører velger å ta finesse gjennom vest. Og ruter konge sitter i saksen, men fjerde så det bør ikke bli mer enn tre ruterstikk. Men det skal lite til før det blir fire ruterstikk, og det blir det hvis vest kaster en ruter på alle trumfrundene. Og det er en mulighet for skvis mot vest slik kortene sitter om spillet times perfekt, vest må holde tre rutere og er alene om kløverholdet også. De variantene som kan oppstår kan du pusle litt med selv.

Det suveren vinnerparet meldte 6 hjerter og vant alle stikkene. Pluss 1010 var delt topp med ett annet par og ga 97%.

Merk at +510 for 4 hjerter med tretten stikk ville gitt 76%.

Anders Brogeland - Ida Marie Øberg som var ganske nære pallen (kom på 5.plass) var ikke så heldige her, for det var de som satt i mot det andre paret som notertet +1010 for 6 hjerter med tretten stikk. Det spillet kostet antagelig pallplassen for Anders og Ida Marie.

I dag startet kvalifiseringen i parturneringene i klassene (16, U-21, U-21. U-26 Women, og U-31. Mesterskapene avsluttes lørdag. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.