Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

USA: Til kvartifnalen...såvidt

Til kvart'en

Brogeland-Bakke sitt lag ROSENTHAL avanserte til kvartfinalen i VANDERBILT, men det var jaggu bare såvidt det gikk bra. De lå under med 21 IMP før de siste 15 spillene, men greide å snu det mot slutten og vant til slutt kampen mot AMOILS med 3 IMP!

I kvartfinalen møter laget med de to norske spillerne et sterkt firemannslag uten spillende sponsor (Team Hill) med bl.a de to svenske brødrene Mikael og Ola Rimstedt. 

Feil i rapportering

Da vi rapporterte om avansement for det norske paret fra Round of 32 til Round of 16 ble det her i bloggen skrevet at ROSENTHAL ledet komfortabelt mot GOODMAN, men at ROSENTHAL tapte IMP mot slutten og vant bare såvidt. Det var helt feil, det var faktisk motsatt. Før det siste sett i den kampen lå de norske under med 28 IMP, men greide med en sterk sluttspurt å snu til seier med 8 IMP. 

Fra den kampen tar vi med et underholdende spill som kom under snuoperasjonen mot slutten. 

Boye Brogeland er en spiller som tør gjøre ting hvis han tror på det, selv om det på ingen måte er etter læreboka.

Det er ikke for ingenting at hans egen bok heter "At the Edge".

Akkurat det som skjedde i spillet du nå får servert er imidlertid ikke noe jeg tror det er grunn til å forsøke seg på for de fleste. Det er sannsynlig at om slikt prøves noen ganger blir det mye oftere feil enn riktig.

Men Brogeland tør... og han treffer ofte blink med utradisjonelle aksjoner.

Tre spill før slutt plukket Boye opp disse kortene i første hånd, gunstig sone:

Vi lar Boye fortelle selv:

"Jeg trodde vi lå 10-15 IMP bak på dette tidspunktet og forsøkte 1 grand (15-17). Dobling til venstre (én minor eller begge major), 2 hjerter (overføring) fra makker, dobbel (vil være med å kjempe om kontrakten) til høyre. Jeg passet for å fortelle at jeg ikke hadde tre spar. Trauet gikk over, og det tok laaaang tid. Forhåpentligvis var det Mike Passell og ikke Christian som tenkte. Da trauet kom tilbake, hadde det gått pass rundt!"

En gigantisk bløffmelding altså , og hele spillet så slik ut:

Vellykket operasjon får en si, men den dårlige nyheten var at siden ruteren satt 4-0 ble det til slutt en doblet bet i 2 hjerter, -100. Den gode nyheten var at N/S kunne vinne 6 kløver!

Ved det andre bordet var det norske parets lagkamerater i 5 kløver doblet som N/S og vant 12 stikk, og 12 IMP inn!

Før det siste spillet lå imidlertid ROSENTHAL fortsatt under med noen få imp. En motspillsfeil mot Christian Bakkes 4 hjerterkontrakt førte til at den føk hjem. Det ble en bet i samme kontakt ved det andre bordet. Det ga 10 IMP som kom usedvanlig godt med, for dermed var de akkurat foran etter aller siste spill! Det spillet kan du lese om i min neste artikkel her i bloggen.

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.