Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

USA: Norske spillere i SPINGOLD

Den prestisjetunge lagturneringen SPINGOLD starter mandag med en god del norske spillere på startstreken. Her er hva jeg så langt har funnet av norske navn på startlisten, som spillere på lagnavn som det kan være verd å følge med litt ekstra på:

ROSENTHAL (nr, 3 på seedingen): Boye Brogeland og Christian Bakke, med amerikanere og nederlenderen Jan Jansma.

WOLD: (nr. 6) På dette profflaget skal Geir Helgemo spille med svenske Fredrik Nystrøm som makker.

GARNER: (nr. 11): Her finner vi Erik Berg som skal spille med engelske Peter Crouch. På dette laget finner vi bl.a. Zia og engelske David Gold 

ANDRESEN: (nr. 13): Helnorsk lag som er ganske høyt seedet. På dette laget står Martin Andresen, Thor Erik Hoftaniska, Thomas Charlsen og Tor Helness oppført.

LEVINSON (nr. 48). Dette er laget som bl.a. i mange onlinesammenhenger har spilt som Scorway (Scotland/Norway) og det forbauser meg litt at de er seedet så lavt som nr. 48 blant 68 lag. På Levinson skal Geir Brekka og Nils Kåre Kvangraven spille. 

Hvis det er andre norske spillere som jeg så langt har oversett i den informasjonen jeg har fått tak i så er det fint om noen tipser meg.

Såvidt jeg har funnet ut har Helgemo og Helness begge gått helt til topps i Spingold tre ganger samt en rekke andreplasser som makkere. Helness har forøvrig spilte syv av de siste ni Spingold-finalene og Helgemo var med på seks av de!

Boye Brogeland som i årets Spingold er med på et av favorittlangene sammen med Christian Bakke har vunnet Spingold to ganger, i de mesterskapene spilte han med Espen Lindqvist.

Dette er atlså et mesterskap som er høyt oppe på listen av de mesterskapene de beste spillerne i verden ønsker å vinne, og alt om Spingold-historien kan du lese om på wikipedia, her. 

I Spingold spilles lange utslagskamper som varer en hel dag, og det er vinn-eller-forsvinn fra aller første runde. Hvis man ryker ut tidlig er det selvsagt flere fine og gode turneringer å spille senere. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.