Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

USA: Nordmenn til Round of 16

Det ble noen knappe tap for flere norske spillere i Round of 32 i Spingold, hovedturneringen for lag i det amerikanske sommermesterskapet. 

Videre til Round of 16 gikk Boye Brogeland og Christian Bakke på lag Rosenthal  som er 3. rangert i turneringen. De skal møte lag DONNER som var rangert som nr. 14 fra start.

Også Erik Berg er videre med sitt lag Wolfson. De skal møte FELDMAN som opprinnelig var 27.rangert. De slo ut Geir Helgemo sitt lag LEVINE med fattige 4 IMP etter 60 spill. 

Det ble et surt tap for helnorske lag ANDRESEN da de tapte sin kamp med kun 11 IMP.

Kvangraven og Brekka sitt lag (Levinson) tapte også etter en relativt jevnspilt. De møtte BRAMLEY som har med to av de unge spillerne fra AUSTRALIA, Liam Milne (opprinnelig fra New Zealand) og Andy Hung. Et artig poeng er at det laget skal møte lag HANS som består av tre australiere og Michael Whibley fra New Zealand. Så selv om det også er noen amerikanske proffer på BRAMLEY blir det oppgjøret et "Down Under" oppgjør. 

Lag HANS sto for en enorm prestasjon i Round of 32 da de slo ut storlaget NICKELL (rangert som nr. 1) i en jevn og tett kamp. Seiermarginen var på kun 7 IMP. Her er 10 IMP som gikk riktig vei for laget fra Down Under:

Er dette en god slem?

Nei, det er vel egentlig i hardeste laget? Sartaj Hans og Peter Gill mente dog det måtte være nære på i alle fall og endte i 6 ruter spilt av Gill (nord). Så var det "bare" å vinne den da...

Ø/V hadde ikke meldt noe, og øst spilte ut spar konge.   

Hvordan bør kontrakten 6 ruter spilles?

Det må finnes avkast for minst to sorte tapere, så det ser ut til at fire hjerterstikk er nødvendig. En dobbelfinesse er en mulighet, men lykkes kun om øst har dame-knekt i hjerter. Fargen kan jo sitte 3-3 med honnørene fordelt (eller 3-3 med begge hos vest), og da blir det automatisk bet om det spilles hjerter til nieren eller tieren...

Men en annen mulighet er...?

Peter Gill er en spillertype som har en egen evne til å (nesten) alltid vinne slike kontrakter. 

Han stakk sparutspillet, tok fire runder trumf selv om den fargen satt 3-2 (øst hadde tre) og gikk på hjerteren med liten til esset fulgt av kongen. I første hjerterrunde fulgte øst med åtteren, så med knekten. Nå spilte Gill hjerter 10, og da det kom liten fra vest kastet han en spar. Det var riktig siden hele spillet så slik ut:

Merk kommentaren på BBO, og det er jo en sannhet at: gode slemmer er til syvende og sist slemmer som vinnes...

Slik Gill spilte hjerteren måtte det bli fire stikk i fargen slik det satt. Om vest dekker hjerter 10 med damen er det to godspilte hjertere hos syd.

Hjerter 10 ga avkast for en spar, og den femte hjerteren kunne så godspilles og gi avkast for en spar til. Dermed var det tolv stikk, +920 til lag HANS. Det ga 10 IMP inn siden Nickells N/S-par spilte 3NT med ett overstikk. 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.