Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

USA: Nordmenn i parfinale

Som tidligere nevnt spilles det en rekke turneringer i Fall Nationals i Atlanta, USA. Det er både lag- og parmesterskap i tillegg til BAM (Board-A-Match). I skrivende stund pågår finalen i Blue Ribbon Pairs med flere norske spillere i aksjon. 

Det har også vært spilt dame-par som ble avsluttet i går. Der ble Sofie Sjødal nr. 3 i finalen sammen med amerikanske Arti Bhargava.

I Blue Ribbon Pairs ble Geir-Helgemo og amerikanske Richard Zeckhauser nr. 2 i kvalifiseringen. De falt til 9.plass i semifinalen, likevel et godt utgangspunkt for finalen.

Felre andre norske spillere gikk til semifinale. Og i semifinalen endte Christian Bakke og Boye Brogeland på 5.plass, et glimrende utgangspunkt for finalen. Erik Berg sammen med engelske Peter Crouch ligger også godt an etter 8.plass i semifinalen. Tor Eivind Grude kvalifiserte seg til finalen som nr. 40 sammen med engelske Richard Plackett.

Dette spillet er fra Blue Ribbon Pairs og er sakset fra en artikkel i bulletinen skrevet av Barry Rigal. Rigal satt selv syd.

Det er klart at ruter ut til stjeling beter denne hardmeldte utgangen enkelt, men vest spilte ut hjerter. Øst stakk med esset og skiftet til kløver ess. En liten kløver i skift ville antagelig vært bedre motspill. Etter kløver ess kom mer kløver til syds konge. Nå spilte Rigal A-K i trumf. Vest fulgte med to sine små spar mens øst la sekseren først, så knekten. Nå ble kløver 10 spilt. Hvis vest trumfer er han innspilt og må enten spille hjerter som gir spillefører tre avkast for ruterne sine, eller spille ruter som gir stikk for damen mens resten av ruterne forsvinner på hjerter. Hvis vest kaster en hjerter trumfes hos nord fulgt av hjerterstikk. Enten blir spillefører kvitt tre rutere, eller om vest trumfer hjerterspillingen må han spille ruter tilbake og spillefører unngår rutertaper.

Øst kunne fått til et lumsk motspill her om han etter starten som ikke var den beste for forsvaret legger spar knekt under esset i første trumfrunde. Hvis det kortet er ekte, dvs. singelton spar knekt som det godt kan være slik meldingene gikk, har vest Q-8 fjerde i trumf fra start. Hvis det sitter slik og spillefører legger ned en sparhonnør til før han trumfer kløver 10 med spar 9 blir det to trumfstikk til vest. Så spillefører vil antagelig spille kløver 10 etter kun en runde trumf. Da kan vest trumfe med damen og spille ruter som øst stjeler med spar 6 – betestikket!

Alle bulletinene finner du her.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.