Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

US SUMMER NATIONALS - Oppdatering

I Von Zedwitz Life Master Pairs i Las Vegas gikk vel 200 av noe over 400 par videre til semifinalen som spilles lørdag. Det betyr at det var nok å spille rundt middels for å komme seg videre til andre dag av tredagers-turneringen. Samtidig ble det spilt tilsvarende kvalik i flere grupper med mindre mesterpoeng. Foreløpig mangles oversikten over nordmennene som er med i Vegas og om alle spilte i Life Masters, eller om noen deltok i noe annet. Best ut av de norske i LM Von Zedvitz kom Tor Helness-Martin Andresen som ble nr. 53. Erik Eliassen-Espen Anfinsen, Geir Engebretsen-Lars Arve Loen og undertegnede sammen med Joan Butts fra Australia kom seg også videre, alle de tre parene med noe over middels, men en viss margin for å klare cutten. Hvis noen norske er uteglemt beklages det, og om så, tips meg gjerne!

For Joan Butts og meg selv så det komfortabelt ut lenge med noe over 54 % i første av to sesjoner. Så kom en dårlig periode, men før de to siste spillene føltes det som vi var inne med god margin. Så kom dette spillet hvor jeg mener om ikke vi var direkte uheldige var i alle fall motspillerne heldige:

Giver Nord, Ø/V i sonen. Vest sin hånd:

Nord åpner med 1 ruter og makker på østs plass hopper til 2 spar, svakt innhopp. Syd sier 3 grand, og det er din tur som vest. Tør du melde? Det er åttekorts farge, og da melder man vel ofte, men det er ugunstig sone og det er ingen grunn til at makker som gjorde et svakt innhopp har noe som helst å hjelpe til med i hjerterkontrakt. Har han ikke det er det minst -500 i 4 hjerter mot vår utgang utenfor sonen, kanskje enda mer kostbart. Vest meldte imidlertid modig 4 hjerter som vi doblet. Og for en blindemann han fikk opp av makkeren sin:


Siden hjerterfargen satt 2-2 var det ingenting å gjøre med 4 hjerter doblet, +790 til Ø/V.

Spilleren som hadde gjort et svakt innhopp er egentlig alt for sterk for den meldingen, og etter min mening er det feil håndtype. Men never argue with success. Han hadde tre nøkkelkort til vest, spar ess (kunne godt ha vært flere poeng, men håpløse kort for vest, for eks. KQJ), hjerter dame og kløver konge!

Dette resultatet ga nært bunn, men et middels spill på det siste var nok til å avansere. Ambisjonene i semifinalen er imidlertid svært små for oss. Min makker er helt uerfaren med å spille parturnering, og det forsvinner en god del stikk som burde vært enkle å ta. De andre norske parkombinasjonene har jeg større tro på og tror vi finner minst et par av den norske parene i finalen på søndag.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.