Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

US Fall Nationals er i gang i San Diego

I kvalifiseringen for finalen i NAIL LIFE MASTER PAIRS gikk etter de opplysningene jeg har tre norske par videre: Espen Lindqvist- Boye Brogeland, Fredrik og Tor Helness og Terje Aa- Allan Livgård.

Det er mange forskjellige turneringer under dette mesterskapet, og den mest prestisjetunge, Reisinger Board-A-Match spilles mot slutten av neste uke. 

Vi sakser et spill fra bulletinen. Det er skrevet av en av mine favorittskribenter, Eddie Kantar, og denne gangen er kanskje ikke spillet så vanskelig? Prøv deg selv som syd:

Du åpner i første hånd (alle i sonen, lagkamp) med 2 hjerter og makker løfter til utgang. Fra vest kommer spar ess i utspill før vest skifter til liten kløver. Hvordan spiller du?

Ved første øyekast kan de se ut som ruterfinessen må gå, for det er jo to kløvertapere nå. Om du tar ruterfinessen og den holder, og fargen sitter 3-3 blir det elleve stikk. Men det er feil spilt, og det blir bet om det for eksempel sitter slik:

Løsningen ligger i spar-ressursene hos nord. Etter sparhonnør ut og kløverskift må Q-J i spar utnyttes. Det bør spilles et par runder trumf til nord, så spar dame som du kaster en kløver på. Da får du to spartapere i stedet for en, men den andre spartaperen er i bytte mot en kløvertaper du uansett ville fått. Forsvaret har fått to stikk og kan ta ett til i kløver. Men senere får du kastet en ruter på det godspilte sparstikket, utgang til notering.

(Det betende motspillet ville vært å ikke ta en sparhonnør, men spille ut kløver. Det er det imidlertid ikke mange som vil finne på, å starte med spar er helt naturlig.) 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.