Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

US FALL NATIONALS: God norsk spilling

I det amerikanske høstmesterskapet i Atlanta pågår fortsatt den første lagturneringen, Soloway KO teams. Men det fortsetter med flere andre mesterskap, og Fall Nationals avsluttes med REISINGER (BAM) mot slutten av uken.

I Soloway KO Teams ble laget med Thor Erik Hoftaniska, Thomas Charlsen, Stian Evenstad og Nicolai Heiberg-Evenstad slått ut av lag HANS (tre australisere og en kiwi) i Round of 32. Men Terje Aa og Allan Livgård sitt lag JUSTER er fortsatt med da de søndag avanserte til Round of 16 som spilles i skrivende stund. Etter ett av fire sett leder laget med de norske med 13 IMP mot det sterke profflaget AMOILS.

Det spilles samtidig med de siste utslagsrundene i Soloway Teams en Board-a-Match turnering, MITCHELL OPEN BAM (Board-a-Match). I den turneringen var det kvalifisering på søndag, finalerundene spilles i dag. Helt til topps i kvalfiseringen gikk lag LEVINSON som har med tre nordmenn, Lars Arthur Johansen, Nils Kåre Kvangraven og Tor Eivind Grude.

Christian Bakke, Boye Brogeland og Geir Helgemo fulgte godt opp på lag ROSENTHAL som ligger på 6.plass.

Et engelsk-basert lag har med Espen Erichsen og Erik Berg som ligger på 22.plass. Kvalifisert til finalerundene blant 52 lag er også lag GILLIS (50) som foruten Simon Gillis har med Arild Rasmussen, Erik Sælensminde og Per Erik Austberg.

I en rotete Round of 32 kamp kom altså det helnorske laget med bla. unge Nicolai Evenstad til kort mot lag HANS. Australierne er imidlertid litt i trøbbel i andre sett i sin Round of 16 kamp mot knallsterke LEVINE (USA).  

BRUTALT

Etter at første jevnt endte likt fikk australierne brutal behandling i dette spillet hvor du først får et spørsmål om hva du ville gjort med syds kort:

Øst åpner med 1 kløver etter standard system. Dobler du opplysende med syds kort?

Er dette et lurespørsmål, spør du kanskje nå? For svaret virker temmelig opplagt. N/S er i ugunstig sone, men så klart det må dobles opplysende med dette!

Det får være grenser for å være forsiktig. Hånden er jo nesten ideell for en opplysende dobling selv om 4-4 i major ville vært enda bedre. Men 4-3 i majorfargene er godt nok, og syd har tross alt 14 HP! Så hvorfor spør jeg om dette?

Vel, det er alltid farlig å melde, men oftere farlig å ikke melde da man kan bli utmeldt og gå glipp av egen kontrakt, kanskje til og med egen utgang. Men som sagt tidligere om dette, det er jo farlig å stå opp om morran og!

Sartaj Hans doblet. Da var ikke veteranene Berkowitz-Meckstroth nådige:

1 hjerter doblet ble ingen hyggelig kontrakt å spille for Andy Hung. Ø/V fikk til en slags krysstjeling i spar og ruter, og det endte med tre doblede bet, Ø/V + 800.

Ø/V har ikke utgang, og de har heller ikke styrke nok det. Egentlig gjorde Edgtton-Whibley det på en måte bra som som Ø/V ved det andre bordet da de stoppet lavt i 1NT. Syd doblet imidlertid opplysende der også, men Edgtton (vest) gikk ikke for en straffedoblings-situasjon ved å redoble. De spilte altså 1NT som Ø/V og fikk syv stikk, +90. Det kostet 12 IMP.

Et stykke uti det andre av fire sett leder LEVINE kampen med 22 IMP.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.