Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Tre norske lag til sluttspill i Åpent lag!

Endelig ble det litt opptur for norsk bridge i EM i Montecatini. Av de seksten lagene som skal spille knock-out kamper er hele tre norske - hyggelig for norsk bridge.

De unge spillerne på "Gry forever" (Simonsen, Bakke, Grude og Johansen) kom helt oppe på 2.plass i kvalifiseringen.  "Highlanders" (S.O. og S.I. Høyland, L. og H. Eide) kom på 3.plass og Heimdal (Grøtheim, Tøndel, Aa, Livgård, Austberg og Berg) fulgte godt opp med 6.plass.

I dameklassen kom lag Norden på 5.plass og ble kvalifisert for sluttspill, etter stort sett hele tiden å ha ligget på topp-3. På det laget spilte Tonje Brogeland, Stine Holmøy, Vicky Chediak og Ranja Sivertsvik sammen med danske Bekkouche og Rahelt.

Sluttspillskampene blir overført på BBO i dag, mandag fra kl. 10.30.

Mitt eget lag med danske Røn som makker og to australere var godt med og hadde sjansen til å kvalle helt til siste slutt. Men det ble for mange kjempesvinger av typen 5-6 VP ut (dobbeltsvinger) og da er ikke marginen å 6VP opp til topp 16 stor. Vår sponsor spilte ganske godt, men var veldig kostbar på noen sånne spill, som dette:

Dette var en hånd i en av de siste kvalikkampene. Mange åpnet med 2 kløver og meldte 2 spar over 2 ruter. Da sa makker 2 grand, og åpneren kunne si 3 hjerter. Svarhånden støttet til 4 hjerter. Hva melder du da?

Det er vel ingen dårlig sats å si 7 hjerter, men har man avtalt litt system så meldes 4 grand - Key-Card Blackwood, og etter null (eller ett) key-card fra makker spørres etter trumfdamen. Den har makker, og er det vel ikke noen dårlig sats å si 7 hjerter?

Slik så hele spillet ut:

Pluss 1510 for 7 hjerter med tretten var uavgjort i en rekke kamper, men mange andre meldte bare lilleslem. I vår kamp stoppet de i 6 hjerter ved vårt bord, et spill du kan håpe gir plusscore, men kanskje blir det uavgjort. Men vår australske venn hadde et svakt øyeblikk og endte i ugang! Dermed tapte vi 10 imp på at motparten meldte "bare" lilleslem i stedet for å vinne 11 imp, og 21 imp i sving i en kamp som endte uavgjort koster spillet over 5VP. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.