Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Tøffe tak i ALT INVITATIONAL

ALT INVITATIONAL IV ble avsluttet i forrige uke. Lag De BOTTON med bl.a. norske Thor Erik Hoftaniska og Thomas Charlsen på laget vant ALT II for en tid siden, men de røk i semifinalen i ALT IV mot lag STREET som senere tapte finalen mot lag BLASS.

Lag De BOTTON fikk skryt i bulletinen som et morsomt lag å følge. Masse underholdende bridge, og dette spillet fra runde 5 var ikke noe unntak.

Vest var giver og ingen i sonen.

Vest åpnet med 1NT (15-17) og Thomas (nord) meldte inn 2 kløver som viste begge major. Øst doblet for å vise verdier, og det var Thor Erik sin tur.

Hva ville du meldt?

Noen ville sikkert nøyd seg med 2 spar, andre kanskje hoppet til 3 spar. Nordmannen gikk imidlertid «all-in» med 4 spar!

Det er vel noen som vil påstå den meldingen er litt «over the top», for hvis makkeren har kun en ordinær fire-korts spar kan det bli grusomt kostbart. Det gikk to passer før øst doblet, og da tror jeg kanskje Thor Erik tenkte at han muligens hadde tatt i litt for mye Møllers tran da han sa 4 spar.

Nei, 4 spar var greit nok det siden Thomas la ned en blindemann som var omtrent det beste syd kunne håpe på. Med femkorts trumf hos nord er 4 spar doblet som regel en grei stamp mot 4 hjerter som ikke er til å rokke Ø/V.

Det norske paret hadde altså meldt utgang og blitt doblet, og ta en titt på øst sine kort, han har 14 HP mot makkerens grandåpning! Honnørpoeng er imidlertid ikke alt her i verden…

Vest var uheldig da han spilte ut ruter 8 som ga et perfekt tempo på spillet for spillefører. Øst stakk med ruter ess og skiftet til trumf. Hoftaniska stakk og spilte en kløver som vest vant før han spilte mer trumf. Merk at motspillerne ikke ser syd sine kort. Siden trumfen satt 2-2 og ruteren 3-2 kunne ruterfargen godspilles og hentes. Det betød ett doblet overstikk siden forsvaret ikke tok med seg hjerterstikket sitt idet de var inne, og det ga en nokså utrolig +690 til notering N/S med deres 11 HP til sammen!

Her er meldingsforløpet ved det andre bordet:

N/S kom altså i 4 spar doblet der også! Der ble imidlertid nord spillefører, og at motspillerne så syds kort utgjorde en stor forskjell.

Øst spilte ut hjerter 6 til vests ess. Med den truende ruterfargen hos syd ser vest at det antagelig ikke nytter å spille trumf, og Hackett (vest) skiftet til kløver ess fulgt av kløver dame i et forsøk på å korte syds trumf før ruteren blir etablert. Spillefører trumfet kløverspillet og spilte trumf til kongen og ruter mot syd. Øst stakk med esset, og nå kunne forsvaret spille trumf! Med kun en trumf igjen hos syd etter østs trumfskift kunne ikke ruteren både godspilles og hentes. Spillefører kunne ikke unngå mange tapere på hånden selv om en taper kunne trumfes og en kastes på ruter konge. Det ble likevel bare åtte stikk, to doblede bet og +300 til lag De BOTTON. Det var sammen med +690 fra det andre bordet verd 14 IMP.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.