Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Thrilleravslutning i TOPPSERIEN

Idet 1. og 2.divisjon nærmet seg slutten av seriemesterskapet dro det seg skikkelig til i 1.divisjon. Med to kamper igjen var det jevnt mellom nummer 1 og 2, Telemark 1 (Øberg) og Oslo 1 (Thoresen). Og de to lagene møttes i nest siste kamp (runde 10).

På 3.plass lå Midt-Trøndelag 1 (Grøtheim) da det var to runder igjen, men det var en margin opp så de måtte ha en stor seier i runde 10. Fikk de det ville de ha en sjanse da de ville møte Telemark i siste runde. Oslolaget (Thorsen) skulle i siste runde opp mot Vest-Agder som ligger sist. Så det lå an til en skikkelig thriller i kampen om gull!:

Her er et interessant spill fra runde 10:

 

 La oss si du hører at motparten "inviterer" seg ut i 3 grand, med sterk grandhåpning til høyre for deg. Hva spiller du ut?

Som du ser er spar 10 makert, og det er et normalt utspill med dette. Men det var ikke godt nok i dette spillet selv om makkeren hadde to honnører!

 

I toppkampen var riktignok ikke Oslo 1 i utgang, og østs pass er selvsagt grei nok med bare 8 jevne poeng, selv om han har to bra firekorts farger. 3 grand er heller ikke noen god utgang, og den kan betes. 

Med spar 10 ut blir det imidlertid mange stikk med riktig spill. Syd vinner med esset og spiller spar knekt. Da lasjerer vest (Thoresen gjorde det i 1NT), og nord kan ikke stikke over og fortsette fargen da det i så fall blir fra blir fra 9-7-4 rett opp i vests saks, K-8. Så syd vinner stikket, og må skifte til en annen farge, og dte blir hjerter dame. Vest vinner og spiller ruter mot bordet to ganger og får syv minorstikk med denhelgie sitsen, to stik i hjerter og spar konge, totalt ti stikk. Oslo fikk altså +180. Med liten spar ut er det umulig å vinne ni stikk i grand da nord i andre sparrunde kan stikke over og sette opp fargen sin. Forsvaret får fire sparstikk og for ruter ess. VEd det andre bordet åpnet nord med en sprek 2 spar (det er i gunstig sone). Det gikk to passer før vest sa 2NT. En slik innmelding er som en vanlig sterk grand, men ofte litt sterkere og kanskje 18 poeng.

Øst la på til 3NT.

Nord måtte altså finne liten spar ut, men det gjorde han ikke og kontrakten føk hjem. 9 IMP til Telemark. 

I skrivende stund er den nest siste kampen halvspilt, og Telemark leder. De har dermed et lite grep i gullkampen, men det er tolv spill til i den kampen, og en kamp til å spille. Midt-Trøndelag 1 leder stort i sin kamp, men de må nok ha hjelp om de skulle kunne gå helt til topps, og må antagelig ha full pott i de to siste kampen. Og det blir i så fall meste teori, det står nok mellom Oslo 1 og Telemark 1 i gullkampen.

Du kan følge dramaet på BBO, eller du kan følge med på live-updaten som du finner i resultatlinken på NBF sin side.

Resultatsiden (m/butler, live update og alt) er her.

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.