Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

TampAlt Main Event (online)

På BBO spilles fra 14 til 18.desember TampAlt Main Event. Det deltar hele 38 lag denne gangen, og tre av dem har norske spillere,  De Botton, Skeidar og Gillis.

Det skal spilles ti runder a 14 spill etterfulgt av kvartfinaler, semifinaler og finale. Lag Skeidar startet bra med to seiere. I den første kampen fikk Martin Andresen en skikkelig gladscore etter å ha plukket opp disse kortene som giver i første hånd med alle i sonen:

Det er vel nokså opplagt å åpne med 1 hjerter. Denne hånden er enten helt enorm, eller den kan være skikkelig farlig om makker ikke har tilpasning til en av fargene hvis syd naturlig nok er ambisiøs og melder på høyt trinn. Over Martins 1 hjerter sa vest 2 kløver, pass fra makker Geir Helgemo, og 3 NT fra øst. Ville du ha meldt nå?

Det kan være blink å si 4 ruter hvis makker har rutertilpasning. Det er et slikt spill hvor det godt kan stå utgang begge veier. Om nord ikke har tilpasning kan det bli kostbart å melde. Martin sa 4 ruter, og vest doblet. Det kom preferanse til 4 hjerter fra nord, og øst doblet før det gikk pass rundt. Blindemanns kort var ikke noe vakkert syn:

Mot 4 hjerter doblet kom kløver ut til stjeling. Ruter knekt ble spilt og vest stakk med kongen før han fortsatte med kløver som syd stjal. Liten ruter mot åtteren stakk vest med esset og spilte en tredje runde kløver. Syd stjal for tredje gang, men merk at nå har syd kun tre hjerter mens øst har fire!

Et åte ble lagt ut nå med ruter til hjerter 10. Og øst glefset over som en sulten lofot-torsk. Da han trumfet over med hjerter konge var det over. Øst hadde ikke flere kløver å spille og skiftet til spar til syds ess. Da var det bare å ta ut tre runder trumf og vise frem ruterstikkene, ti stikk!

Hvis ikke øst trumfer over blir det bet. Spillefører må være forsiktig for å unngå mer enn en doblet bet. Etter at hjerter 10 vinner stikk tas en hjerterfinesse, så må det spilles ruter, ikke satse på at hjerter sitter 3-2 og legge ned hjerter ess. Ved et bord ble det spilt slik og spillefører gikk 1100 i bet! Det burde altså blitt (minst) -200, men Martin kunne fornøyd notere en massiv +790.

Ved det andre bordet var også Johansen-Aaseng i 3 NT som Ø/V et lite øyeblikk, men da syd meldte 4 ruter doblet de og spilte motspill der. Den kontrakten ser ut til å ha sjanser. Om vest spiller ut trumf og fortsetter med trumf står 4 ruter doblet. Da avgis kun to trumfstikk og til hjerter konge. Men da spillefører ble kortet med kløverutspill og kløverfortsettelse idet vest var inne første gangen i trumf prøvde spillefører hjerter ess og mer hjerter. Vest trumfet og spilte en andre runde ruter som tok bort nords trumf. Øst fikk ett stikk i hjerter senere, +200 til Skeidar og 14 IMP inn. 

Det var noen få +790 til N/S, men mange flere som gikk en eller flere bet i ruter- eller hjerterkontrakter som N/S. Noen få hadde fått spille 3NT som Ø/V og vant dem, og noen andre vant 5 kløver hvor det kun handler om å unngå to spartapere.

I den andre kampen tok Helgemo sats i dette spillet:

Idet syd åpnet med 1 hjerter og hoppet til 3 spar over svaret 1 spar ble såklart nord sleminteressert, og storeslem var ikke utenkelig. Et par kontrollmeldinger fulgte før nord spurte med 4NT og fikk to Key-Cards, men benektet trumf dame. Er det riktig å melde storeslem nå? Ja, og nei. Nord vet det mest sannsynlig handler kun om trumen hvor syd har fire kort. I verste fall er det fire små, men selv da er det en brukbar sjanse. Siden syd hadde knekten var det en enda større sjanse.

Helgemo meldte 7 spar, og slik det satt var det tretten enkle stikk. Ved det andre bordet spilte de 6 spar, 14 IMP til Skeidar.Kun ifre av 38 N/S-par kopierte +2210 for 7 spar med tretten.

Alt om TampAlt Main Event inkludert bulletiner finner du her. 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.