Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Surt finaletap for Grude-Bakke i Sverige

I Sverige har siden 29.juli den svenske bridgefestivalen blitt arrangert i Ørebro, og den avsluttes i helgen. Som vanlig har endel nordmenn tatt turen dit, og Christian Bakke - Tor Eivind Grude gjorde det skarpt i den mest prestisjetunge lagturneringen, Chairmans Cup.

Det norske paret spilte på lag med den velkjente svensken Peter Fredin og det nye stjerneskuddet fra Danmark, Christian Lahrman. Laget som kalte seg Nordisk Kombination gikk til finalen hvor de møtte et svensk lag med bl.a. brødrene Rimstedt.

Det ble en jevn finale. Før det siste settet (av 4) ledet svenskene med 6 IMP, men det norske parets lag tok raskt kommandoen og overtok ledelsen underveis i de siste 16 spillene. Med seks spill igjen ledet de med 16 IMP. Avslutningen ble nitrist, de tapte 1-18 i de spillene og kampen ble tapt med 82-83 -  ett fattig IMP!

Siden kampen pågikk i natt for min del fikk jeg ikke sett på BBO-overføringen. Men en rask titt på resultatene sier meg at det var en meget uheldig avslutning.

Vinnerlaget stoppet, veldig forsiktig vil jeg si i 3 hjerter som N/S med dette i ett av de siste spillene mot Bakke-Grude som Ø/V:

Fredin-Lahrmann meldte 4 hjerter.

Dette er en fin utgang. Dessverre satt trumfen 5-0, og det ble for vanskelig i praksis å vinne utgangen selv om den kan vinnes "double dummy", dvs. med åpne kort. Svenskene fikk hjem sin 3 hjerter og noterte 6 IMP inn.

Kontrakten 4 hjerter skulle mot slutten av denne finalen vise seg å være uheldig for Grude-Bakke sitt lag. Før det aller siste spillet ledet de kampen med 4 IMP. Så kom disse kortene, igjen N/S:

Nok en gang stoppet det svenske N/S-paret i 3 hjerter mot Grude-Bakke, etter at vest hadde åpnet med 1 ruter. Og nok en gang meldte det norske parets lagkamerater utgang ved det andre bordet. De var i 4 hjerter. Å spille 4 spar ser ikke så dumt ut, men 4 hjerter kan godt være like bra med disse kortene, for eksempel hvis sparfargen sitter skjevt.

Det er vel greit å stoppe i delkontrakt, men det er vel en brukbar utgang dette også? Så det ble til slutt litt tilfeldig hvem som vant finalekampen. Situasjonen var altså at om 4 hjerter står er Grude-Bakke sitt lag vinnere. Hele spillet så slik ut:

Slik det satt kunne Ø/V enkelt bete 4 hjerter. Med -100 til Nordisk Kombination ved det bordet, og -140 ved det bordet Bakke-Grude satt ble det 5 IMP ut, og dermed var de akkurat forbigått med 1 IMP etter det aller siste spillet. 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.