Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Studentenes BK vant overlegent!

Avslutningen  av lagfinalen ble egentlig en formalitet når det gjelder gullkampen. Studentenes BK kunne i den siste kampen i praksis ikke miste førsteplasssen selv om det var teoretisk mulig. De fullførte i god stil og snudde kampen mot Kristiansand til klar seier (15,08 VP). Dermed ble det til slutt den voldsomme seiersmarginen 24,79 VP!

Dette var virkelig en meget solid gjennomført turnering av Christer Kristoffersen, Kåre Bogø, Åsmund Forfod, Karl Morten Lunna, Steffen Simonsen og Jørn Arild Ringseth. De fire førstnevnte var på vinnerlaget i NM for klubblag også i 2022. Alle de tre parene hadde solid pluss på butleren (høyest av alle: Bogø-Kristoffersen)

Kampen om sølv og bronse ble beinhard. Den stod mellom Konnerud BK, TopBridge BK og Rubbestadneset BK som var plassert i den rekkefølgen før siste kamp. De to sistnevnte møttes i siste runde, mens Konnerud skulle opp mot Heimdal BK.

Det endte slik:

Sølv til til Konnerud BK: Hans Melby, Jarle Melby, Thor Holm, Sverre Nordseth, Per Arvid Andersen og Wiggo Andersen

Bronse TopBridge BK: Tom Johansen, Lasse Aaseng, Jan Mikkelsen, Jon-Egil Furunes, Åsmund Stokkeland og Sverre Johnsen

Resultatene er uofisielle og med forbehold om feilscoringer da de er tatt fra resultatlisten like etter kampslutt.

Alle resultatene finner du her.

Dessuten finner du masse bra stoff fra lagfinalen på Nils Kåre Kvangravens side, her.

Overraskelsen: Det er ingen overraskelse at de rutinerte spillerne på Konnerud BK sitt lag bet godt fra seg i denne lagfinalen. Men at de skulle gå rett i tet fra start, og at de skulle ha en teoretisk vinnersjanse før siste kamp var litt overraskende. Det ble en meget sterk 2.plass til slutt.

Skuffelsen: Det må nok være Heimdal BK sin innsats. Vi regnet det som veldig sannsynlig at de ville kapre en pallplass og kanskje kjempe om gull. De virket som om de aldri kom inn i noen skikkelig flytsone etter at de i aller første runde slo de suverene norgesmestrene fra Studentenes BK (norgesmestrenes eneste tap). Likevel, 5.plass og under middels var klart svakere enn en kunne forvente av det laget.

Prisen for dagens morsomste stikk bør vel gå til Trond-Are Nitter da han inne på spar ess (over nords konge) i første stikk tok dette ruterstikket i kontrakten 4NT:

Ruterfargen er egentlig uinteressant, den gir fem stikk ved hjelp av normal spilling siden K-Q sitter foran. Det fikk Nitter også, men det det startet altså med ruter 5, ruter 2, ruter 4, ruter 3....femmeren vant stikk i første ruterrunde. Gøy, men da samme Nitter spilte på skvis senere og fikk elleve stikk ble det 1 IMP tapt siden Johansen ved det andre bordet tok de tolv stikkene som var der ved hjelp av å godspille ruterfargen og ta en enkel hjerterfinesse. Spillet fikk ingen betydning for verken utfallet av kampen eller sluttresultatet i turneringen.

Samme Nitter (og Lutro) kjempet dog til siste slutt og avsluttet med denne hardmeldte slemmen:

Rubbestadneset stod på til 6 hjerter. Om det blir trumftaper er det håpløst. Men trumfen 3-2 er 68% pluss at det kan sitte knekten singel som er noen ekstra prosenter. I tillegg til trumfen må man unngå to kløvertapere. Det er en bra sjanse siden sparfargen også er så god. Om den ikke ordner seg ved å stjele spar gjenstår sjansen for at kløveren ordner seg.

Det satt gull; trumfen 3-2, spar dame satt singel (!), og dessuten satt kløver knekt dobbel foran. Det ble ikke meldt slem ved det andre bordet, og heller ikke ved noen andre bord! Dermed ble det vunnet spill til Rubbestadneset til slutt. Etter en god og heldig avslutning i kampen som TopBridge hadde hatt føringen i hele veien vant Rubbestadneset oppgjøret. Det holdt likevel kun til 4.plass for dem, men det siste spillet gjorde at sølvmedaljen glapp på målstreken for TopBridge da Konnerud avsluttet bra i sin kamp.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.