Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Sterk norsk innsats i The Lederer Trophy

Tre norske og et par halvnorske (bor i England) spillere var på lag De Botton som ble nr. 2 i den prestisjetunge lagturneringen The Lederer Trophy. Foruten Janet D Botton var Nicolai Heiberg Evenstad, Thomas Charlsen, Christian Bakke, Thor Erik Hoftaniska og Arthur Malinowski på lageet. Irland vant turneringen.

Velkledde herremenn: Nicolai og Thor Erik toppet butleren

Her er et spill med en ganske uvanlig utvilking i meldingsforløpet. Spillet er fra kampen hvor De Botton slo vinnerlaget Irland. 

Thor Erik (nord) åpnet med 1 kløver og øst meldte inn 2 ruter. Ø/V bruker det som Michaels, dvs. begge major. Å bruke 2 ruter til det i stedet for naturlig gjør at man mister svakt innhopp 2 ruter. Det er til å leve med siden man med denne avtalet kan melde inn 2 kløver som naturlig mot åpning 1 kløver som de fleste bruker som minst to, eller minst tre kløver.

Nicolai meldte 2 spar. Jeg vet ikke sikkert hva deres avtale er for den kravmeldingen (øst har vist minst fem spar), men som du ser kan det tyde på at det viser ruterfarge for dem. Meldingen 2 hjerter kan også brukes som en kravmelding her og i å fall vise kløver. Dermed har man to måter å melde en av minorfargene, en melding for sterkere kort, en for å konkurrere i meldingsforløpet.

Vest var med til 3 hjerter, og Thor Erik foreslo 3NT. Vest var ikke heldig da han var med en gang til med meldingen 4 hjerter. For nå visste Thor Erik at syd måtte ha maks singelton hjerter, så etter paret først stoppet i 3NT smalt nord til med 6 kløver! 

Ved det andre bordet spilte N/S 3NT. Thor Erik hadde ingen problemer i lilleslemmen, og da kløver konge satt i saks tok han tretten stikk, +1390 og 13 IMP inn. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.