Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Steen Lybæk-Ellingsen til finalen!

Sterk innsats av Astrid Steen Lybær og Kristian Barstad Ellingsen i semifinal A i mix-par under EM i Istanbul! De ble på 6.plass i semifinalen med over 57%, og de skal spille finale torsdag og fredag.

Storspilling av Astrid og Kristian i Istanbul!

Ellingsen har sendt meg et lite reisebrev fra Tyrkia hvor han forteller om en interessant slem:

//

Dette spillet dukket opp i tredje og siste sesjon av semifinalen i EM for mixpar:


Forklaring, meldingene:

Utspillet fra vest var en liten ruter. Hva er beste spilleplan?

Det står alltid 13 stikk. For eksempel kan man få stjålet to hjerter på hånda før trumfen er ute. Men du må vel bruke forbindelsen i kløver, ett inntak på dama og på ei kløverstjeling for å få trukket ut trumfen. Eller har du en annen variant?

Etter tre runder trumf fulgte fire runder kløver til stjeling i bordet (kastet en spar på den tredje kløverrunden). Spar til esset og det siste kløverstikket ble innkassert. Vest forsaket seg. Da hun kastet spar ble spar dame stjålet god. 13 stikk. Det ga 82 % score.

Kan fort være at overstikket telte noe..

Jeg synes spillet inneholdt en del interessante poeng. Alt fra hva syd skal åpne med (egentlig ikke et spørsmål for ekspertene, men..) til hvordan meldingene går videre. Vi starter med 1 major når vi ikke har til utgangskrav selv om ruteren er lengre. Da makker viste revers i minor synes jeg at jeg fikk vekst. Solid 5-korts ruter og dama dobbel i kløver gjorde at veien til slem ikke så lang ut. Jeg valgte å kontrollmelde kløveren på dama! Makker måtte jo bare ha ess-konge der når ruteren var såpass tynn. Dette kan jo også debatteres. Det er en vanlig «regel» at man ikke kontrollmelder kortfarge i makkers (primær)farge. Om det følges slavisk måtte dette kanskje tyde på dama..//

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.