Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Spennende mix-finale

Det ble en underholdende og spennende kamp da det søndag ble avgjort hvem som skal få representere Norge i mix-klassen under bridge OL i Buenos Aires til høsten.

Etter kvalfiseringene ble det disse to lagene som møttes i 48-spills finale på Realbridge:

Det ble en kamp med mange tøffe spill, til tider en knokkelkamp. Kid bridge startet best og ledet med 32 IMP etter de første 16 spillene. Så snudde det skikkelig, og de neste 16 spillene endte med 43-2 i favør BR! som dermed ledet kampen. Men mot slutten samlet Kid bridge seg godt og vant til slutt med 12 IMP.

Her er et fint gevinstspill for vinnerlaget ganske tidlig i kampen. Det kom mye takket være Nicolai Heiberg-Evenstads aktive meldinger. Det er riktig at man må være med oftere en mange tror i bridge, men her meldte han vel omtrent som om han eide kortstokken?

Giver nord. N/S i sonen

            VEST

Nord åpnet ved begge bord med 1NT, 15-17 (kanskje noen gode 14 poengere). Sofie Sjødal (øst) passet, og syd sa 2 hjerter, overføring til spar. Ø/V var i gunstig sone, og Nicolai tenkte kanskje noe sånt som at vi kan ikke sitte å passe hele tiden. Så han slengte på en rødlapp. Doblingen viste hjerter. Han har jo seks av den sorten, men mangler de fem høyeste. Så noen god utspillsdirigering var det ikke akkurat. Nord og øst passet, og syd redoblet som var gjentatt overføring. Nord sa 2 spar, og det gikk pass-pass til Nicolai. Jaggu doblet han en gang til, nå opplysende dobling. Sofie passet, og 2 spar doblet ble kontrakten. Slik så hele spillet ut:

Nords vurdering med denne 14-poengeren er helt grei, god kløverfarge og ellers fine kort. Syd har 7 HP mot makkerens grandåpning og de ender altså i en lav delkontrakt med 5-2 tilpasning i trumf. Men kontrakten 2 spar doblet var likevel helt håpløs. Motspillet var nok ikke av de skarpeste. Det kunne blitt fire doblede (1100), men de fikk i alle fall tak i tre doblede og kanonspill med +800.

Ved det andre bordet gikk øst innpå med 2 ruter over nords 1NT, og det viste en majorfarge. Syd doblet (verdier), og da vest sa 2 hjerter meldte nord for Kid bridge 3 kløver. Det ble kontrakten som endte med to sonebet, Kid bridge -200. Men sammen med lagkameratenes +800 ved det andre bordet var det likevel 12 IMP til vinnerlaget.

Lag BR! startet altså en sterk opphenting midtveis i kampen og overtok ledelsen. Det siste gladespillet for dem før kampen snudde i favør Kid bridge igjen var dette:

Finn Brandsnes og Tonje Brogeland (N/S fikk spille 4 spar som er touch-and-go, men ble vunnet med ti stikk, +620.

Ved det andre bordet var det veldig friske takter, og denne gangen var det Vegard Brekke som var mest aktiv. Ved det bordet gikk meldingene slik:

Vegard (øst) sin dobling av 1 ruter viste minst fire hjerter. Doblingen kan nok diskuteres med kun 2 HP, men man må jo som nevnt være med av og til. Det er dog ikke lett å vite om det vil bli rett eller galt å være med så aktivt som dette. Her ble det veldig rett.

Kaja Brekke (vest) sin dobling av 1 spar var støttedobling som viste eksakt trekorts hjerter. Idet N/S var i 4 spar fikk Kaja vist sine kort godt med meldingen 5 kløver. Vegard korrigerte til 5 hjerter. Syd som satt med tre ess og en makker som hadde vært med i meldingene syntes at nå fikk det være nok: dobler.

Kontrakten 5 hjerter doblet bør nok betes, men motspillet var ikke full klaff. Så far og datter Brekke noterte +850. Sammen med lagkameratenes meldt og vunnet utgang i den andre retningen ga spillet 15 IMP til BR!.

Men det var altså Kid bridge som triumferte til slutt, og Kåre Bogø, Ranja Sivertsvik, Nicolai Heiberg-Evenstad og Sofie Sjødal blir de norske representatene i mix-klassen i Buenos Aires. Bogø og Sivertsvik er også med på laget som skal spille Mix EM for lag i Danmark i sommer.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.