Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Spennende kvartfinale i SPINGOLD

Erik Berg var som eneste nordmann i kvartfinalen i årets SPINGOLD i det amerikanske mesterskapet som pågår i Providence, Rhode Island. 

Kvartfinalen startet ikke så bra for lag WOLFSON mot det delvis svenske lag DONNER, og etter tre 15-spills sett lå de under med 46 IMP. Det kan på en god dag være mulig å hente inn over 15 spill.

Erik Berg spilte i det siste settet og han og makkeren Crouch fikk en grei start:

Uten at jeg kjenner til Ø/V sine avtaler tipper jeg at Crouch etter denne starten mente han ikke kunne ha mer enn tre-korts minorfarge, og 6 kløver var et forslag som Berg fornøyd aksepterte. Lilleslem i kløver er glimrende og bød ikke på problemer å spille.

Det kom ruter ut. Det er jo en mulighet å trumfe en ruter på den korte trumfhånden – normalt ett ekstra stikk – men her er det en illusjon at det er tingen da spillefører har nok stikk uten ruterstjeling.

Crouch tok simpelthen ut trumfen og spilte hjerter 10 som fikk seile. Det stikket ble tapt til damen, men det var nok stikk med fire hjerterstikk (tre hjerterstikk ville vært nok), +1370.

Dette føltes nok som en god start, men DONNER kunne liksom ikke tape slike spill i denne kampen.

Michelsen-Cullin bruker sterk 1 kløveråpning, og etter 1 kløver fra vest meldte nord inn 1 spar for å forstyrre. Det endte med at vest ble spillefører i 6 hjerter. Det er en bra kontrakt det også selv om kløver- eller grandkontrakt er å foretrekke. Her tapte spillefører kun ett trumfstikk i 6 hjerter, +1430. Så spillet som kanskje kunne gi litt håp for Crouch-Berg ble tapt med 2 IMP.

Det ble noe senere 12 inn for Bergs lag da svenske Cullin, som vi skrøt litt av her i bloggen i går gikk seg bet på en spektakulær i en utgang som i realiteten var nedlegg. Det var vel mulig å vinne elleve stikk, men ti var om man skal være ærlig ingen problemer med, og Berg vant sin utgang greit. Da var WOLFSON kun 29 IMP bak, 7 spill igjen! En langt fra umulig oppgave, og da det kom 5 IMP til inn for WOLFSON i neste spill var de kun 24 IMP bak!

Men lag DONNER så av og til litt ut til å nærmest kunne gå litt på vannet i den kampen, synes jeg. Her er spill 27 idet WOLFSON lå 22 IMP under. Brad Moss satt syd med dette (giver syd, ingen i sonen):

Berg-Crouch meldte 6 ruter etter pass fra syd, sterk grand fra vest, Stayman 2 kløver (som syd doblet) fra øst, deretter hjertermelding fra vest og rutermelding fra øst. Brad Moss skulle spille ut. Forslag?

Makkeren hadde sjansen til å doble både spar og ruter underveis (kunstige meldinger), men syd vet jo nord ikke kan ha noe som helst så den informasjonen hjelper ikke særlig mye. En utgangs- eller slemsving hadde smakt godt for WOLFSON på dette tidspunktet, men det skulle ikke bli slik. Moss fant et spektakulært utspill der å treffe riktig farge ville vært nok, men han plantet kløver konge i bordet!

Slik så hele spillet ut:

 

Uten kløver ut står 6 ruter helenkelt. Men kløverutspillet ga en bet, og det var nok nådestøtet i denne kampen.

Meldingene startet på samme måte ved det andre bordet før øst spurte med en gjentatt søkemelding, 3 kløver. Da fikk vest vist femkorts hjerter og kløverutspill ville være attraktivt for syd mot slem, og opplagt fra nord (syd hadde doblet 2 kløver).

Cullin satte bremsene på i 3NT hvor det er ni enkle stikk selv med kløver ut. DONNER +400 og 10 IMP, og da var det mer eller mindre Game Over.

DONNER vant den spennende kvarfinalen med 137-105. De møter lag STREET i semifinalen, selvsagt et sterkt lag, men jeg holder DONNER som favoritt i den kampen.

Dermed er det over og ut for alle norske spillerne i den prestisjetunge SPINGOLD. Å komme seg til en kvartfinale i denne toppturneringen, selv om det der ble tap i en jevn kamp er uansett en meget sterk prestasjon va meldalingen Erik Berg og hans lagkamerater. Det er bare å logge seg inn på bridgewinners.com hvor det er god informasjon om Spingold så ser man fort hvilke store navn som har røket ut tidligere i årets mesterskap.

I en annen kvartfinale gikk lag BRAMLEY videre. Det består av de fire superveteranene Bart Bramley, Kit Woolsey, Bob Hamman og Peter Weichsel samt to relativt unge spillere fra Australia, Liam Milne (egentlig fra New Zealand) og Andy Hung - en gigantisk opptur for det unge paret! I semifinalen møter de (mest sannsynlig ) lag ZIMMERMANN.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.