Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Spennende kamp da Helgeness gikk videre

Lag Helgeness lå under med 11 IMP ved halvtid i sin første sluttspillkamp mot franske Puillet i mix-EM. I andre halvrunde snudde det imidlertid, og de tok over ledelsen i kampen etter dette spillet:

Med nord (Helgemo) som giver og Ø/V i sonen åpnet Helgemo med 2 ruter som viste en svak 2 åpning i en majorfarge. Øst gikk inn med 3 kløver, og Larsson sa 4 ruter som ba Helgemo om å melde fargen sin. Nord sa 4 hjerter, og øst meldte 4 spar som syd doblet. Hun spilte ut hjerter ess som stod, altså visste hun at Helgemo bare hadde femkorts farge. Hva ville du gjort i andre stikk?

Jada, det er temmelig opplagt å ta for ruter ess, og det gjorde Larsson. Senere kunne hun vente på de to trumfstikkene, +200. Hele spillet så slik ut:

Ved det andre bordet var Helness også i 4 spar doblet. Der tok syd for hjerter ess og fortsatte med hjerter! Helness stjal og tok for spar ess, så tre store kløver med ruteravkast, kløver til stjeling som satte opp resten av kløveren, og hjerter til stjeling. Så eni godspilt kløver og bort med vests siste ruter, og det ble bare to trumftapere og en hjertertaper. Pluss 790 gjorde at de vant 14 IMP på spillet. 

Like etterpå gikk 16 IMP samme vei da motparten var i en grei slem i kløver, men den var bet med hjerter ess ut og hjerter til stjeling. Helgemo lightnerdoblet, og Larsson fant utspillet - en doblet bet. Ved det andre bordet stampet motparten mot Helnessene sin slem, og det kostet 1100. Dermed ledet det norsk-svenske laget med 17 IMP.

Det så lyst ut med fem-seks spill igjen, men så fikk det franske laget inn noen småimp etterfulgt av en fet 16 imper da Helness-Helness lot motparten spille 5 kløver som stod hvor det norske paret hadde 5 hjerter i kortene slik det satt. En delkontrakt gikk så riktig vei, og Helgeness ledet med 1 fattig IMP da fire spill gjensto!

Nådestøtet ble gitt da Helgemo i lukket rom og franskmannen som satt nord i åpent rom måtte gjette denne ruterfargen i en majorutgang:

A 10 8 4 3

mot

J 6 2

Franskmannen spilte ruter knekt uten å tenke seg særlig om, men det ble feil da han foran esset femte hadde Q x og dekket, og makkerfen hans fikk to ruterstikk med K9x. Helgemo ventet litt med ruterfargen og fikk bra peiling på fordelingen. Det måtte sitte dobbelton foran, og han spilte ruteren for kun en taper med liten til tieren. Det var verd 12 IMP.

Den spennende og jevnspilte kampen ebbet ut med 11 IMPs seier til lag Helgeness som i kveld spiller kvartfinale. Kampene i EM overføres selvsagt på BBO.  

 

  

   

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.