Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Shaky kamp

Gold Coast Congress går mot slutten. I dag lørdag er det igjen kun en sesjon i en IMP-parturnering samt at finalen i hovedturneringen for lag skal spilles over fire sett før det blir "Dinner Dance" i kveld.

Mitt lag vant semifinalen vår ganske greit, men ikke uten snubleskjær. Motstandere i finalen blir et sterkt australsk lag, men ikke forhåndsfarvorittene med fire av seks australske landslagsspillere som skal til VM i mars. De har vunnet mye de siste årene og var førsteseedet, men kom ikke en gang til kvartfinale denne gangen. Det laget vi skal møte er avsolutt sterkt nok til å slå oss, men vi har selvsagt en bra sjanse. 

I semifinalen gikk det greit resultatmessige hele veien, men vi trynet kraftig i noen spill. Så ledelsen var aldri helt sikker.

Før siste sett skulle det en del til om det skulle gå galt, men det startet i første spill med en skummell slem hvor makker kunne funnet et ess-utspill fulgt av mer av fargen til stjeling og en bet. Det skjedde ikke, og vi tapte 16 IMP. Etter noen litt mer udramatiske spill plukket jeg selv opp disse hyggelige kortene som nord:

Makker åpne med 1 ruter. Over 1 hjerter fra meg sa han 1 spar. Nå kunne jeg si 3 hjerter som krav, sleminteresse og det setter trumfen. Fargen er ikke egentlig helt god nok til det, men det var syvkorts, og jeg ville prøve å gjøre det enkelt. Makker løftet til 4 hjerter. Det tyder på en miserabel hånd (ville kontrollmeldt med god hånd), men noe må han ha, for han åpnet jo. For å minske sjansen for at de skulle funne riktig utspill hoppet jeg rett til 6 hjerter. Det kunne kanskje være slik at de har to sparstikk å hente, men kanskje kommer kløver eller trumf ut så forsvinner spar på ruterfargen. Vel, det var i alle fall en tanke bak det, men slemmen var ikke god selv om den hadde sjanser. Spar konge kom i utspill fra øst. Dårlig nytt?

Nei, de hadde ikke to kjappe spartapere, men utspillet var dårlig nytt likevel. For om ikke spar kommer i utspill så beholdes spar ess, og da kan ruter eventuelt godspilles med stjeling for sparavkast. Trumfen må sitte rundt. En bitte liten ekstra sjanse er at QJ sitter dobbel i hjerter.

Med spar ut måtte trumfen selvsagt sitte samt at ruteren må gi et kjapt sparavkast. Jeg tok for spar ess, så A-K i hjerter og det viste seg det ville bli en hjertertaper. Hva nå?

Det er jo en uungåelig trumftaper, så nå må ruteren ordne seg for sparavkast før de kommer inn i trumf og tar sparstikket sitt. 

Med slik ruterfarge er riktig spill å ta esset fulgt av finesse. Sitter damen tredje hos øst rekker man akkurat å bli kvitt spartapere. At damen sitter tredje i stedet for dobbel bak er oddsmessig 3 mot 2, eller 60/40%. Men andre ruter gikk til knekten og damen og de tok sparstikket sitt pluss ett trumfstikk - to bet. Vel fortjent kanskje, det var ingen god slem. Slik satt det:

Som du ser var det bare å toppe ruteren så ville det vært å notere en meget fet +1430 på listen. Ved det andre bordet var de i utgang, ytterligere 13 IMP feil vei. Merk at 6 ruter er en ganske bra slem. Og med åpne kort står 7 ruter (toppe ruteren, sette opp hjerteren med en stjeling). 6 hjerter står det også, men da må man altså spille med åpne kort. 

I den andre semifinalen var 6 hjerter med to bet uavgjort spill.

Våre motstandre fikk altså to store svingspill (16+13) på det siste settets tolv spill, men vi vant en lang rekke med ett-sifrede IMP og holdt greit unna sammenlagt.

  

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.