Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Serien er i gang - kamp 1

De to øverste divisjonene startet fredag 2017-18 sesongens seriemesterskap. De spiller i Oslo, og mesterskapet avsluttes i februar. Lagene skal i løpet av de to helgene spille en kamp mot hver av de andre elleve lagene. Hver kamp er på 24 spill (2 x 12)., 

I 1.divisjon - toppserien - møttes to av gigantene i norsk lagbridge, Rogaland 1 - HAUGE og Midt-Trøndelag 2 - GRØTHEIM i første kamp. Etter de første tolv spillene hadde GRØTHEIM fått opp en liten ledelse (6 IMP). Ganske tidlig i andre halvrunde kom dette spillet:

Det er naturlig å havne i 4 hjerter som står om ikke motparten får tak i en kløverstjeling, noe som er lettest å få fatt i hvis nord er spillefører, for da er kløverutspill opplagt fra øst.

Dette er et spill som er enklest å løse for forsvaret om de spiller enkelt, alltid styrkekast på ess-utspill (og utspill ess fra ess-konge med flere). Noen benytter fordeling hvis damen kommer opp tredje eller flere hos blindemann (som her). Da kan det av og til oppstå problemer med å gjette om makker har fire eller to kort i fargen. Til gjengjeld får de som legger fordeling at klart signal om makkeren har trekorts (som kan være viktig hvis det er en situasjon hvor det haster må å "cashe" stikket, eller ikke). De som spiller med fordeling i slike posser og legger "norsk" argumenter gjerne med at de ville ikke lagt fireren uten at det var fra 4-2 dobbel, de ville lagt en høyere fra firekorts. Men den argumenteringen blir som å bite seg i halen, for om vest har for eksempel J982 og legger nieren (eller åtteren) kan vel det godt være 9-2 (eller 8-2) dobbel? Så med fordeling KAN av og til utspilleren ikke vite sikkert om det er to eller fire makkeren har hvis ikke det er andre indikasjoner (meldingsforløpet). De som rett og slett bruker styrke i denne possen (som jeg er tilhenger av) må legge høyt både fra tre og firekorts, og det kan gjøre det uklart i "cashe-poss", men de får det helenkelt om det er om å gjøre å finne stjelingen. Da legges styrke som med en sånn blindemann ikke kan bety noe annet enn at han vil at utspilleren skal fortsette med kongen og gi en stjeling.

Erik Berg (HAUGE) spilte ut kløver ess, og Christer Kristoffersen la toeren - styrke. To kløverstikk pluss en stjeling ble tatt med det samme. Sammen med spar ess ga det en bet - HAUGE +50. 

Legg merke til at Berg (øst) avga noe mange vil si er en litt konservativ pass over Lindqvists 2 hjerteråpning. Ved det andre bordet gikk meldingsforløpet slik: 

Da Tøndel meldte inn 3 ruter hadde Grøtheim bra kort og forsøkte 4 spar over 4 hjerter før han flyttet til 5 ruter idet 4 spar ble doblet. I den kontrakten var det en bet, HAUGE +200. Dermed ga spillet 6 IMP til HAUGE som på det tidspunktet overtok ledelsen i kampen med 1 IMP. 

Den ganske velspilte kampen mellom to av lagene som er blant favorittene i mesterskapet fortsatte å være jevn. Det kom flere "skumle" slemspill mot slutten av kampen. Begge lagene fant bl.a. en perfekt 7 grand. En slemsving gikk imidlertid i favør av HAUGE som vant kampen med 57-39 som gir 13,9-6,1 i VP.   

I de andre kampene var det Nord-Trøndelag - FLAKSTAD som startet best da de slo Oslo - LILLEVIK hele 19,22-0,78 VP. 

Resultatside med kampoppsett, spill, resultater, butler og det som er finner du her.  

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.