Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Seriemesterskapet (lørdag)

I seriemesterskapets 1. og 2.divisjon (1.helg) har de gjennomført fire runder (av 11). De suverene vinnerne av toppserien i forårets sesong (Hordaland 1) startet oppskriftsmessig med to bra seiere, men så gikk to på to solide nederlag og ligger i øyeblikket under middels, kun 4 VP over nedrykk-streken.

På topp ligger Rogaland 1 (Hauge) like foran Nord-Trøndelag 1 (Kippe). Som vanlig ser det ut til å bli veldig jevnt i 1. divisjon og litt sånn «alle slår alle». Lag som ligger pent plassert i helgen, kanskje på medaljeplass kan godt rote seg ned i nedrykksstriden den siste spillehelgen, mens lag som ligger på en av de utsatte plassene 10-12 kan med god spilling i avslutningshelgen ende opp med å kjempe om medalje!

Det skal etter det jeg har funnet ut spilles fem og en halv kamp begge helgene, totalt 11 kamper, en kamp mot hvert av de andre lagene. Søndag skal det spilles en og en halv kamp. En kamp fra hver runde blir overført på BBO.

Alle resultater, tabeller, butler og kampoppsett for de fire puljene i 1. og 2.divisjon finner du her.

Her er et spill fra runde 4. Det ga ikke ga stort utslag i BBO-kampen mellom Rogaland 1 og Hordaland 1, men kjedelig var det ikke.

Slike spill hvor begge sider kan ta veldig mange stikk er svært vanskelige. Det kan bli mest gjetting. Bør du melde en gang til, eller vil det føre til at du går bet og så viser det seg at motparten ville gått bet i sin kontrakt? Kanskje det er på tide å doble dem?

Hvis man tråkker feil i slike spill kan det bli kostbart. Kanskje får et lag utgang begge veier, eller til og med vunnet slem ved ett bord og utgang (ofte doblet) med hjemgang den andre veien ved det andre bordet.

Det er som regel ingen fasit i slike spill, og ikke sjelden ser en absolutt toppspillere tråkke feil.

Charlsen (syd for Hordaland) visste at vest hadde kortfarge i kløver, og at øst sannsynligvis var renons i ruter. Dermed hadde han noen hjerterstikk i alle fall (kanskje til og med tre?) og muligens ett stikk i kløver. Idet Ø/V var i 5 spar doblet syd. Men Erik Berg (øst) hadde ingen problemer med å vinne den kontrakten, +850 til Rogaland.

Ved det andre bordet hadde N/S mulighet for et kanonspill da Ø/V et øyeblikk var i 6 spar. Men nord var redd for at den kunne stå, og syd hadde underveis vist veldig lang kløverfarge. Med disse soneforholdene (N/S utenfor, Ø/V i sonen) er det så klart bra å stampe om motparten har +1430 i kortene. Her har Ø/V som du ser to raske hjertertapere, og syd har et enkelt utspill. Med litt andre kort, og/eller et annet naturlig utspill vinner Ø/V tretten stikk i sparkontrakt!

Det var øst som meldte 6 spar, og syd passet, litt overraskende. Nord stampet i 7 kløver, en såkalt «fantomstamp» (stamp mot kontrakt som ikke står). Det kostet -800 i stedet for å hente +100 (+200) i 6 spar. Men -800 var gevinstspill for N/S siden lagkameratene hadde +850, 2 IMP til Rogaland.

I de fire puljene (1. og 2. divisjon, totalt 48 lag) varierte resultatene fra seks stykker som hadde +200 N/S (6Sx -1) via noen få +500 til Ø/V i 6Kx -3), en rekke +650 Ø/V for 4S/5S med 11, til en del doblede sparkontrakter som føk hjem. To Ø/V-par hadde +990 for 4Sx med ett overstikk.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.