Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Seriemesterskapet - Dag 2

Etter fire kamper av i alt tolv i 1.divisjon har Østfold og Follo 1 (Thoresen, T. Stabell, Oversen, S.I. Høyland) tatt en knepen ledelse. Det er imidlertid veldig jevnt, og mellom 3.plass og 11.plass er det mindre enn 10VP margin.

I de tre 2.divisjonspuljene er det favorittene som har tatt ledelsen, men også i de puljene er det jevnt og ingen har dratt fra de andre. Alle resultater, butler og spillstensiler finner du her.

Hvis en ser på kampresultatene i 1.divisjon så er det tydelig at nivået er jevnt, for det er veldig mange kamper som blir avgjort med kun noen få IMP.

Vi tar med et par spill fra lørdagens spilling.

Dette er fra lederlagets (THORESEN) kamp mot SMITH som ligger plassert et stykke bak i køen så langt. THORSEN vant kampen med 2 IMP. 

Ved begge bord doblet øst over nords 1 spar innmelding, en god avgjørelse med så fin fordeling til tross for kun 5HP. Jon Aabye satset da på at det var minortilpasning i hvert fall i en av fargene og viste begge minor med 4 grand. Og Ø/V sine kort passet perfekt sammen, men det bør nok bli bet i utgangen da spillefører med beste motspill ikke kan få trumfet to spar. Men kontrakten føk hjem, en massiv +600 til lag SMITH. 

Ved det andre bordet meldte ikke vest noe mer etter den samme starten, og Evjen (nord) ble spillefører i 4 spar. Som du ser har forsvaret to ruterstikk, hjerter ess og vest kan få en hjerterstjeling. Da øst ikke fant ruter ut, men sendte i vei en kløver ser det ut som spillefører kanskje har en sjanse. Men det er ikke nok stikk utenom hjerteren, for det er ikke komunikasjon mellom hendene til å få trumet alle nords kløver. Så Evjen spilt hjerter selv, og det er jo ofte riktig spilt da hjerteren ikke behøver å sitte 5-1. Øst føk opp med hjerter ess, men da han ikke ga makkeren hjerterstjeling nå (øst visste selvsagt ikke at det var vest som hadde bare en hjerter) føk utgang hjem ved det bordet også, men andre veien, og igjen i favør av lag SMITH (+420). Spillet ga 14 IMP til laget fra Buskerud. 

Dette er hentet fra trønderoppgjøret  mellom Midt-Trøndelag 1 og Nord-Trøndelag 1.

Forskjellen ved de to bordene var først og fremst at ved det andre bordet meldte vest inn 1 spar mens Christian Bakke sa 3 spar. Og Bakke spilte ut spar 7 som gikk til knekten og syds konge, mens vest ved det andre bordet (B.Kvaran) spilte ut kløver 7 til syds konge. Spillefører må leve av ruterfargen, men om den spilles fra topp blir det to rutertapere, og da rekker forsvaret å ta beten. Inne på spar konge i første stikk fant Anders Holmen Gundersen en fin variant. Ser du løsningen i dette spillet?

I andre stikk spilte Gundersen kløver konge som han stakk over hos nord! Så ruter til damen, ruter ess og mer ruter. Øst kunne forsyne seg for kløver dame, men på den kastet Gundersen hjerter 10, og deretter stod ånda hans, +600 til N-T. Ved det andre bordet spilte syd ruter ess og mer ruter og måtte tape to ruterstikk. Da øst kom inn første gang i ruter spilte han spar knekt. Vest stakk over den og godspilte sparen sin. Nå hadde ikke spillefører nok stikk, og idet øst kom inn på sitt andre ruterstikk og spilte hjerter måtte syd stikke opp med esset for å legge seg på en bet, N-T +100. Til sammen ga spillet 12 IMP til N-T, men M-T vant kampen med 17 IMP. 

       

Kommentarer

Jeg viser til spill 6 der nord spilte 4 spar med kløverutspill. Da han måtte spille hjerter før 3 ganger trumf, hadde motparten mulighet til å få en hjerterstjeling, men du skriver "øst visste selvsagt ikke at det var vest som hadde bare en hjerter". Vet du hvilken hjerter som ble spilt av nord? Mot oss spilte han hjerter tre og da var det lett å se at makker hadde singel siden vi brukte norsk fordeling. Men kanskje nord i omtalte kamp spilte spar 8 som gjør det vanskelig å lese fordeling hvis vest har 6 (som aktuelt) eller 5 singel i fargen. Om motparten brukte svensk fordeling ville det her være rett av spillefører å spille hjerter tre! Slike analyser av hvilket småkort spillefører skal legge for skjule fordeling har polske Martens flere av i sine gode bøker.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.