Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

SURT TAP FOR NORGE I YEH BROS

I andre halvrunde benket Zimmermann seg selv og Multon, og laget Norge skulle forsvare sin 7-IMPs ledelse mot hadde en fryktinngydende line-up: italienske Lauria-Versace og polske Klukowski-Gawrys.

I det fjerde spillet (alle i sonen) satt Erik Berg med dette og hørte Versace til høyre åpne med 1 kløver.

Ville du doblet?

Det er ikke ideelle kort for dobling med minimum og ikke perfekt fordeling. Jeg vet imidlertid Eberg liker en frisk doblingstil på ett-trinnet, men her passet han. Det skulle vise seg å være fornuftig.

«Gamle» Gawrys doblet ved det andre bordet. Livgård viste hjerter med 1 ruter (kløverføringer), og Klukowski ville være med og sa 2 ruter. Etter 3 kløver fra Aa (vest) var syd med en gang til med 3 ruter. Aa spilte ut kløver ess og en kløver til, en god start. Livgård spilte hjerter tilbake til stjeling! Kontrakten gikk til slutt en bet, +100 til Norge.

Siden Berg ikke doblet med nords kort, og italienerne ikke fant spartilpasningen ble det et søtt, lite pluss-spill. Lauria endte i 2 hjerter og gikk en bet, +100 til Norge ved det bordet også, og 5 IMP-inn.

Det fortsatte fint.

En god slem ble funnet ved hjelp av en praktisk og god melding av Kristoffersen.

Berg (nord) åpnet med 1 kløver og Christer sa 1 hjerter som viser spar (kløverføringer). Vest hoppet inn med 3 hjerter, pass fra Berg og 4 hjerter fra øst.

Hva nå?

Christer meldte 5 grand – pick a slam. Over den meldte Berg 6 spar, og slik så hele spillet ut:

Berg hadde ingen problemer med å plukke opp østs sparbeholdning og tapte kun ett stikk, til kløver ess. På dette nivået er imidlertid ofte slikt uavgjort spill, og det ble det i denne slemmen og også i tre påfølgende harde og gode utganger som ble vunnet ved begge bord. Det hadde imidlertid vi norske tilskuere ingen ting imot. For på dette tidspunktet (med ni spill igjen) ledet Norge med 12 IMP.

I spill 25 synes jeg Norge hadde uflaks. Nord var giver og Ø/V i sonen.

Klukowski hadde disse kortene:

Ville du vurdert å melde inn 1 spar etter pass fra makker og 1 kløver fra motstanderen til høyre? Jeg må innrømme jeg har sansen for Klukowski sin 1 spar i disse soneforholdene. Kanskje kan vi forstyrre og presse motparten høyere hvis makker har tilpasning, og kanskje kan vi finne en fin stamp. 

Det ble imidlertid suksess av en annen grunn enn det. Ø/V hadde 3-3 i spar uten stopper, og Klukowski sin makker satt med AK-dobbel. Hvordan i all verden skulle Norges Ø/V kunne finne 3 grand etter motparten hadde meldt spar? De endte i 5 kløver som ikke kunne vinnes, og 3 grand var nedlegg siden sparen var blokkert.

Ved det andre bordet meldte ikke syd inn, og han kan aldeles ikke klandres for det. Ø/V meldte 3 grand og tok ti stikk, 13 IMP til ZIMMERMANN som ledet kampen med ett fattig IMP!

Norge tok tilbake ledelsen da de vant 2 IMP i det tredje siste spillet:

Berg-Kristoffersen som N/S lot Ø/V få spille 3 hjerter, og der ble det to bet, +100 til Norge.

Klukowski var med til 3 spar som også gikk bet, +50 til Norge og 2 IMP. Norge var i ledelsen med 1 IMP. For en thriller! 

Så meldte Lauria-Versace 3NT som var helt håpløst om motspillet satt. Men Kristoffersen doblet (for å hjelpe med utspillet). Hadde italienerne spilt der og utspill/motspill gått bra ville det blitt +1400 til Norge, for det norske paret kunne ha tatt ni stikk i motspill mot 3 grand! I stedet flyktet Lauria-Versace til 4 kløver hvor de noterte +130. I det spillet åpnet Aa, men motparten meldte og Livgård greide å unngå at de havnet i utgang selv om han hadde 12 hp. Aa vant også ti stikk, ugavgjort spill.

Så skulle det dessverre bli en trist avslutning. Norge gikk i det siste spillet to bet i 3 grand hvor det var åtte stikk, en viss mulighet for ni også med det stikket som ble vunnet i utspillet (samme farge ble spilt ut ved begge bord). Men det måtte gjettes hvem som skulle spilles inn i sluttposisjonen, og valget ble feil.

Da Klukowski spilte den kontrakten litt senere måtte han kun få fatt i åtte stikk for å vinne 2 IMP for at ZIMMERMANN skulle gå forbi med 1 IMP. Og han vant til og med kontrakten. ZIMMERMANN vant 11 IMP for det og smatt forbi på målstreken. SURT!

Dette betyr ikke at det er slutt for det norske laget. Nå må de opp mot ett av lagene som vant sin første kamp i B-bracketen (nr. 9-16 i kvaliken). Og de som fortsatt henger med i B kan gå helt til finalen og vinne turneringen, men nå tåles ikke et tap. Neste kamp spilles i kveld kinesisk tid, så det er midt på dagen i Norge. Følg med!  

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.