Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

SPINGOLD: Tor Helness til semifinalen!

Tor Helness spilte også det fjerde og siste settet for lag ZIMMERMANN i kvartfinalen. Han var altså i aksjon i de tre siste settene av fire. Og hans lag hadde egentlig god kontroll mot slutten selv om lag Verbeek tok igjen 18 IMP i de første fem spillene. Sluttresultatet ble komfortable 168-114 i favør ZIMMERMANN som møter det franske laget GAUTRET i semifinalen. Der må ZIMMERMANN finne seg i å være ganske klare favoritter, men det franske laget som bare var 37.seedet fra start er sterkt og har gjort det veldig bra mot mange sterke motstandere i denne turneringen.


Dette er et skjermbilde tatt av youtube-overføringen fra lag ROSENTHAL sin kvartfinale. Det er morsomt å følge med på den overføringen og se ALT hva som skjer, ikke bare kortene som blir spilt. Fra venstre til høyre, Brogeland, Brink, Lindqvist og Drijver.

 Det siste settet startet glimrende for ROSENTHAL da Willenken-Jansma fant en tøff lilleslem i ruter:


Mot Brogeland-Lindqvist spilte Ø/V 4 spar med tolv stikk.  Kontrakten 6 ruter er ganske bra, det eneste så må ordne seg er at trumfen ikke gir taper. Det er forskjellige spilleplaner å velge mellom, men da Jansma lasjerte hjerterutspillet kunne han ikke gå bet lenger slik det satt, trumfen kom av seg selv siden damen satt singel. Han vant fem sparstikk, ett stikk i hjerter og kløver ess foruten fire trumfstikk = 11, pluss en hjerterstjeling på vest sin hånd.

Spillet ga 12 IMP og kampen var nesten helt jevn!

Du sitter vest med N/S i sonen, giver øst. Han passer, og la oss si meldingene forteller deg at syd har en 20-21 NT, nord overfører til spar, og syd superaksepterer (dvs. han viser en god 20-21 NT med firekorts sparstøtte til nord 5+ korts sparfarge). Så stopper de i 4 spar.

Dobler du?

Willenken (Rosenthal) passet. Brink som satt vest for Lag Blass doblet.

Alt satt riktig for motspillerne (bl.a. AK10x i spar foran vests spar), og det var ikke til å unngå å gå 800 i bet i 4 spar. Da Rosenthals vest altså ikke doblet ble det kun 300 inn for dem, og 11 IMP ut i kampregnskapet. Dermed fikk lag BLASS opp en 17 IMP ledelse med tolv spill til å spille. Så kom en rekke spill med lite utslag, Blass vant ett IMP, ROSENTHAL vant 3, og det norske parets lag var 15 IMP bak med seks spill igjen å spille. Det så imidlertid ikke ut til å ville seg, i stedet for å knappe inn på den ledelsen kom det 12 IMP i sving i favør BLASS da Jansma gikk bet i 4 spar som kunne blitt vunnet, mens 4 hjerter som Drijver spilte ved det andre bordet var lettere. Dermed kunne det virke som om kampen ikke ville få så mye spenning mot slutten som vi hadde håpet på, kun fire spill igjen å ta inn en 27 IMPs ledelse.

Det er imidlertid ikke over før det er over...

Jansma-Willenken meldte en fin 6 spar som Ø/V med dette:


Det var nok grunn til å tro at på dette nivået ville det bli uavgjort spill med +980 til Ø/V, men da Lindqvist hoppet til 3 hjerter som nord etter 1 ruter fra Boye (syd) og 1 spar innmelding, og senere stampet i 7 ruter fant de den meget gode stampen som kun ga +500 til Ø/V. Det ga 10 IMP, og da det kom 6 IMP til i det neste spillet hvor Lindqvist vant en delkontrakt som gikk bet ved det andre bordet var marginen kun 11 IMP med to spill igjen! Desverre ble det en 6 imp'er ut i neste spill (Jansma var i utgang med bet, lag BLASS vant delkontrakt) ble det for tøft. Det hjalp ikke at Brogeland vant en 1 grand i det siste spillet som gikk bet ved det andre, kampen ble tapt med fattige 13 IMP. 

Lag BLASS møter amerikanske SPECTOR i semifinalen. De slo ut italienske LAVAZZA som ledet kampen før det siste settet. Da var amerikanerne både gode og heldige. Bl.a. vant de en storeslem hvor de hadde åtte spar til sammen og manglet damen. Den satt der den skulle, foran AK slik at det ble tretten stikk ved å ta en sparfinesse med J-10-x på den andre siden. Det spillet var helt avgjørende for sluttresultatet, en 29 IMP-sving (12-inn i stedet for 17 ut om det hadde blitt bet) i kampen som LAVAZZA tapte med 8 IMP.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.