Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

SPINGOLD: Alle de norske gikk videre

I lagturneringen SPINGOLD under det amerikanske sommermesterskapet i Providence, USA har de kommet frem til Round of 32. Alle de norske spillerne som er på forskjellige lag er med videre til Round of 32 som spilles i skrivende stund, onsdag kveld norsk tid. 

Det var ikke mange sensasjoner i Round of 64. Litt overraskende for enkelte var det kanskje at Nils Kåre Kvangraven og Geir Brekka sitt lag LEVINSON som var 48. rangert slo ut et mye høyere rangert lag med bla. nederlenderne De Wijs og Muller. 

Merk dessuten at noen lagnavn er endret siden den første oppstillingen som ble brukt til det som ble nevnt her i bloggen. For eksempel står Geir Helgemo sitt lag nå oppført som LEVINE og Erik Berg sitt lag som Wolfson.  

Vi kommer til å følge med både på utviklingen i SPINGOLD (kamper overføres på BBO)  og på UNGDOMS EM som nå er i gang. Spill fra begge de mesterskapene kommer fra og med neste artikkel her i bloggen,

I dag får du ett spill fra parturneringen VON LEDWITZ LM pairs i USA hvor det var om å gjøre og ikke sovne i det kritiske øyeblikket. Det er et typisk parturneringsspill hvor ekstrastikket er så verdifullt hvis man får tak i det. Historien er sakset fra en av bulletinene, og en Richard Ohslag forfattet innlegget. 

Syd spilte ut en ruter til nords knekt, og spillefører lasjerte. Fra nord kom kløver konge til esset. Så trumf dame til kongen og esset fulgt av en spar fra bordet. Nord la liten spar som normalt er riktig med damen dobbel -  lavt i andre hånd -  men her ble det kostbart. Esset vant stikket og ruter ess og ruter til stjeling fulgte, så en trumf fra bordet. Nå begynte nord å se hvor det bar. Hvis han ikke kaster spar dame vil spillefører trumfe to kløver, så er alt eliminert unntatt spar og trumf hos Ø/V, og nord blir innspilt på spar dame. Posisjonen blir omtrent slik:

Hvis nord beholder spar dame trumfer simpelthen spilleføreren sin siste kløver og spiller inn nord på spar dame. Han må så spille minorfarge til dobbeltrenons, og spilleførers andre spartaper forsvinner da minorfargen som nord spiller kan trumfes på den ene hånden med sparavkast fra den andre - elleve stikk. Et slikt overstikk er gull verd i parturnering!

Hjelper det om nord kaster spar dame idet trumf spilles fra vest og øst har to kløvere igjen? 

Nei. Det skjedde ved bordet, nord kastet nå spar dame. Spillefører trumfet en av kløverne. Så spilte han seg over til øst igjen og spilte kløver 9. På den kastet han en spar fra vest. Nord kom inn i kløver og hadde ikke spar igjen. Så da fulgte også minorfarge til dobbeltrenons og en spartaper forsvant på en av sidene - elleve stikk.

Motspillet som holder spillefører på ti stikk er å legge på spar dame idet det spilles liten spar fra vest tidlig i spillet. Så kan nord mot slutten holde igjen den lille sparen, og spillefører kan ikke få innspilt nord slik at han må spille til dobbeltrenons fordi han har en liten spar å spille og syd kan få fatt i to sparstikk.  

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.