Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

SOLKLUBBEN

Solklubben BK er en av flere klubber som spiller ukentlige turrneringer på RealBridge. 

Solklubben arrangerer også sydenturer med bridge både for- og ettermiddager og mye annet moro. Avreise for neste bridgetur til Albir i Spania er 9.oktober og varer i to uker. Mer info om dette finner du på Facebook (Solklubben BK sin gruppeside), eller på klubbens hjemmeside.

Kontraktinformasjon Solklubben, finner du her.

Fra tirsdagens spilling tar vi med dette spillet hvor vi først ser på syd sin avgjørelse i meldingene. (Ø/V er i sonen)

          SYD

La oss si du har fått vite at øst har en meget sterk hånd og vest en svak hånd med lang sparfarge. Du får nå fire spørsmål:

1. dobler du 4 spar om kun øst og vest har meldt?

2. dobler du 4 spar om makker har sperremeldt i kløver, eller melder du kanskje 5 kløver?

3. Hva om øst starter med 1 kløver (sterk), vest hopper til 2 spar (svakt, lang spar), øst sier 4NT og gir opp med 5 spar idet vest viser 0 nøkkelkort. Dobler du 5 spar?

4. Med samme informasjon som i spørsmål nr. 3, vurderer du kanskje å stampe i 5 kløver over 4 spar?

Det er klart at det er fristende å doble 4 spar, og enda mer fristende å doble om Ø/V er på fem-trinnet. Men det var ingenting som kunne nekte spillefører elleve stikk i sparkontrakt. 

Vinnerparet tirsdag kveld ble David Ueland-Lisbeth Glærum. I dette spillet var det udramatisk ved deres bord, de spilte 4 spar med +650 som ga dem strø under middels selv om det i teorien er maks score for Ø/V. Ett par fikk kun ti stikk og ett par var i 4 hjerter hvor og fikk ti stikk. Nedenfor en lang rekke +650 for 4 spar med elleve kom to ganger +800 til Ø/V for mislykket stamp i 5 kløver doblet hvor det var hele fire bet. Nest topp Ø/V gikk til Jane Pedersen-Ivar Borøy som var i 5 spar doblet og vant den, +850 (Jane var spillefører). Og toppen noterte Trond Baardsen-Birgit Nygård seg for da sistnevnte noterte +990 for å vinne 4 spar doblet med ett overstikk. 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.