Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

SERIEMESTERSKAPET: TRE PÅ RAD FOR HORDALAND 1

Da seriemesterskapets 1. og 2. divisjon ble avsluttet i helgen vant Hordaland 1 (Charlsen) for tredje sesong på rad 1.divisjon. Det har skjedd med stort sett de samme spillerne. På laget som vant denne gangen spilte Thomas Charlsen, Thor Erik Hoftaniska, Martin Andresen, Geir Helgemo og Christian Bakke.

Gullkampen ble ikke avjort før i siste kamp. Midt-Trøndelag 1 (Johansen) ledet etter flere runder, men Hordaland 1 var litt foran før siste kamp. Da vant Midt-Trøndelag sin kamp med 15,61 - 4,31 VP og satte press på Hordaland 1, men de spurtet godt hjem til gull med nesten maksimum i sin kamp. Dermed var det 5,7 VP margin mellom nr. 1 og 2. 

Det var en luke ned til 3.plassen. Bronsen gikk til Hedemark og Oppland 1 (Bogø) som kom like foran Møre og Romsdal (Kindsbekken). 

Navnene på spillerne som spilte på lagene som tok medaljer finner du på den detaljerte resultatlisten hvor du også kan finne butler samlet for 1. og 2.divisjon, her. Men ett navn bør nevnes selv om han nevnes ganske titt og ofte nå, Nicolai Heiberg-Evenstad. Han er etter hvert vant med å vinne medaljer i åpen klasse, men han er såvidt jeg vet fortsatt kun 15 år!

Ned i 2.divisjon rykker Telemark 1 (Hogstad), Nord Trøndelag 1 (Kippe) og Rogaland 2 (Austad).

På Lillehammer spilte også de tre 2.divisjonspuljene hvor vinnerne av puljen rykker opp i 1.divisjon neste sesong. 

Alle resultater finnes her.

Det ble jevnt om seieren i alle tre puljene i 2.divisjon. I avdeling A vant det rene damelaget Vest Adger 1 (Fuglestad) som altså blir 1.divisjonslag neste seson! Det har vært endel damespillere i toppserien opp gjennom årene, men uten å ha sjekket det tror jeg ikke det har vært et rent damelag der. Og de vil helt sikkert gjøre det bra. Samtidig er dette godt nytt for det norske damelandslaget med hensyn til internasjonal deltakelse. Bedre matching enn å spille i 1.divisjon kan man ikke få. På Vest Agder 1 spilte Marianne Harding, Ann Karin Fuglestad, Torild Heskje, Gunn Tove Vist, Liv Marit Grude og Bodil Nyheim Øigarden. 

Flott seier og plass i neste sesongs 1.divisjon for de norske damelandslagsspillerne. Fra vensre: Heskje, Fuglestad, Harding, Nyheim Øigarden, grude og Vist. 

I avdeling B ble det like jevnt i toppen. Der gikk Nord Trøndelag 2 til topps og erstatter kretsens lag som rykket ned fra 1.divisjon. På N-T 2 spilte: Geir Enge, John Saur, Ragnar Davidsen, Robert Althe, Pål Arne Mediå og Sigbjørn Færøvik. 

I avdeling C var det Midt-Trøndelag 4 som vant. På det laget spilte Robert Olsen, Ingmund Bjørkan, John Helge Herland, Thea Hove Hauge, Jon Kristen Våge og Hilde Aas Nøst. To damespillere till opp i toppserien altså, så den mest prestisjetunge turneringen i Norge vil være godt representert med kvinner i sesongen 2023-2024.

Når det ikke skiller mer enn noen vinnerpoeng mellom vinnerlaget og de som er nr. 2 i 1.divisjon er det naturlig å ta en titt på den innbyrdes kampen mellom de to lagene. Og det ga "mat" for en bridgejournalist. I neste innlegg får du noen spill fra den kampen. 

 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.