Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

SENSASJONER (I US SPRING NATIONALS)

Akkurat nå spilles det amerikanske "Vårmesterskapet" - Spring Nationals - i New Orleans i USA. Som vanlig er noen norske på plass, og vi kommer mer tilbake til det utover uken. Vi vet imidlertid at Boye Brogeland og Chrstian Bakke sitt lag ROSENTHAL gikk videre i hovedturneringen som er Vanderbilt Teams, en utslagsturnering. Vi vet også at Erik Berg er i New Orleans, men hans lag (Dyson) tapte i Round of 32 mot lag Zimmermann. Berg sitt lag snuste dog på en sensjon da de ledet den kampen med 1 IMP før det siste settet (av fire). 

I den turneringen ble det dog noen sensasjoner i Round of 32 da lag seedet som nr. 3, 4, 5 og 8 røk ut, blant dem storlaget NICKELL. 

Vi her "Down Under" følger litt ekstra med på australiere og kiwier (NZ) som spiller der borte. Et lag (lag HANS) bestående av Gill, Hans (av og til skribent i BIN), Edgtton fra Australia og Whibley fra New Zealand møtte 7.seedede FLEICHER (USA, Irland, Frankrike). Hvem som ville vinne den kampen ville ikke være noen sensasjon selv om Fleicher på forhånd nok var litt favoritt i de flestes øyne. Det ble en jevn kamp som laget fra "Down Under" til slutt tapte med 6 IMP.

Fleicher var veldig treffsikre i slemspillene, og her er ett spill hvor lag HANS tapte med 10 IMP.

Øst er giver og Ø/V i sonen.

Øst passer som giver, og Ø/V er deretter tause i hele meldingsforløpet. 

La oss si du åpner med 1 ruter selv om det kun er 11 poeng. Din makker svarer 1 hjerter. Hva melder du nå?

Jeg må innrømme jeg ville gjenmeldt 1NT heller enn 2 kløver med denne hånden. Og det gjorde Gill (syd) også. Hvis makkeren så krever med for eksempel XY-2 ruter (kunstig utgangskrav), hva ville du meldt da? Nå er det tid for å fortelle at du ikke har helt typisk grandhånd likevel, du har tross alt ni kort i to farger. Jeg synes 3 kløver over utgangskravet 2 ruter bør vise fem ruter og fire kløver, typisk 2-2 i majorfargene. 

Vel, det er lett etterpå når en vet hva makkeren helst burde få vite om for å finne riktig kontrakt. Slik så hele spillet ut:

Vi ser syd meldte 1NT og 2NT etterpå. Jeg vet ikke sikkert hva den meldingen betyr i deres system, men 1 ruter er i alle fall ifølge Presisjonskløver så det viste ikke ruterfarge. Så det ser litt ut som om syd ikke fortalte mye om kortene sine, han har tross alt ni kort i minorfargene. Men mine kommentarer om dette er altså med forbehold da jeg ikke kjenner deres system i detalj.

Det er ingen tapere i ruterkontrakt. En hjerter hos syd kan kastes i tredje runde spar. Men det er nok ingen god storeslem selv om det ikke er noen soleklar taper. Lilleslem er korrekt da det blir en god del arbeid for å få tak i tretten stikk. Tolv stikk går som regel greit med dette. Da FLEICHER sitt N/S-par meldte 6 ruter og vant tretten stikk ble det 10 IMP til dem siden Hans-Gill som du ser stoppet i 3NT. 

Et spill å tenke på når man har tapt en utslagskamp med 6 IMP...

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.