Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

ROSENBLUM: Dramatisk da Brogeland-Lindqvist ble slått ut

Dette er uoffisielt og skrives minutter etter Round of 16 i Rosenblum er ferdigspilt, onsdag kveld amerikansk tid.

Det ble uhyre spennende i Brogeland-Lindqvist sin Round of 16 kamp, en thriller du kan lese litt om avslutningen av nederst i artikkelen.

ZIMMERMANN (Multon, Zimmermann, Gawrys, Klukowski, Helness og Helgemo) hadde imidlertid full kontroll i siste del av sin kamp og vant med 56 IMP. De som fulgte den kampen på BBO fikk se dønn solid bridge av Helgemo-Helness.

Dermed er ZIMMERMANN klare for kvartfinalen, og det var klart på forhånd at om også DIAMOND vant sin kamp ville det bli «helnorsk» møte i kvart’en.

DIAMOND sin kamp mot TEXAN ACES ble mye mer spennende.

Brogeland-Lindqvist (DIAMOND) har (som vanlig) spilte meget godt så langt i turneringen, men da de midtveis i siste sett brant en tilsynelatende normal utgang (som langt i fra var sikker) og motstanderne ved det andre bordet meldte og vant den, tok TEXAN ACES over ledelsen.

Men bare med 2 IMP.

Derfra lå det og vippet, overstikk eller en ekstra bet kunne fort avgjøre denne kampen.

Så kom spillet vi håpet på da John Diamond satt med disse kortene:

Han åpnet som han skal og bør (etter min mening) med 1 spar. Siden svarhånden hadde 16 hp meldte de seg naturlig opp i 3 grand som var en ganske trygg utgang.

Ved det andre bordet åpnet vest med 2 spar, antagelig med definisjonen sekskorts spar og 8-11. Makkeren med singel spar konge tok en litt konservativ «view» og passet. Dermed brant de utgangen, men fikk tak i elleve stikk for +200, likevel 6 IMP til DIAMOND som tok tilbake ledelsen i kampen med 4 IMP – fire spill igjen!

Men så smalt det andre veien.

Ekrens 2 ruter (eller var det "søppel-Multi"?) var ikke tingen selv i gunstig sone. Lindqvists 2 ruteråpning var med 5-4 i major og nesten uten poeng. Brogeland hadde det verste han kunne ha; 16 hp og 2-2 i major. Med så mye hos svarhånden hadde ikke motparten soneutgang, og da motstanderne var ubønnhørlige endte dette med -500 i 2 hjerter doblet.

Ved det andre bordet greide ikke Diamond-Platnick å ta seg av N/S, og der ble det spilt 2 spar udoblet på 4-3 tilpass med to bet, 100 til Ø/V. Dette ga et tapspill med 9 IMP for DIAMOND, og med tre spill igjen lå de 5 IMP under.

En delkontakts-sving inn ville være nok til å gå videre! Phew!

Men dessverre ebbet kampen ut med tre spill uten særlig utslag, og DIAMOND var slått ut med 7 IMPs margin. ZIMMERMANN møter dermed TEXAN ACES i kvartfinalen. 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.