Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Parturnering

I påskebridgen på Hamar var det et bra deltakerantall i lagturneringen, men etter helgens lagspilling var det skuffende få som ble værende på Hamar for å spille parturneringen. Det deltok kun 18 par. Resultatlisten var imidlertid toppsterk, og de øverste plassene var besatt av makkerpar som gjorde at den delen av listen godt kunne være fra en NM-finale for par. Helt til topps gikk Terje Lie - Espen C. Fasting (TopBridge/Holmestrand). Hele resultatlisten finner du her. 

Det spillet du får presentert i dag er fra en av parturneringene under US Spring Nationals forleden hvor Nicolai Heiberg-Evenstad lurte til seg en ren topp.

Vest giver, ingen i sonen

Etter to passer åpnet øst med 1 kløver. Nicolai (syd) gikk innpå med 1 hjerter. Vest doblet, og det ble forklart som eksakt firekorts spar. Hoftaniska høynet til 2 hjerter, og det gikk pass-pass før vest doblet en gang til, opplysende dobling. Da gikk det pass rundt idet øst gjorde om vests dobling til straff, og vest spilte ut trumftieren. Den fikk seile til syds dame. Hvordan ville du syntes utsiktene var ved bordet hvor du selvsagt ikke ville sett alle kortene, men raskt innsett at hjerteren nok sitter akkurat som i diagrammet?

Det er tre trumftapere, en rutertaper og en kløvertaper. Og i spar må det også bli en taper. totalt seks tapere - en doblet bet. Men sekunder senere hadde unge Nicolai +470 på bok etter en skikkelig frekkas! I andre stikk spilte han spar 5. Husk at motspillerne ikke ser syd sine kort. Da vest la liten spar fikk Nicolai lurt til seg stikk for spar 9! Dermed ble det ikke spartaper med ess fjerde gjenværende mot syds Q-J dobbel, og kongen i saks. Åtte stikk i doblet delkontrakt, rent kassespill.

Hvis du sier det er opplagt å legge i spar 10 så er det det hvis man ser alle kortene. Å legge lavt i andre hånd er dog hovedregelen, men det var veldig feil i dette tilfellet. Likevel var det vel en menneskelig feil vest gjorde?  

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.