Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Olrud LAG

Det deltok 27 lag i den avsluttende lagturneringen under Olrud-påsken.

Det var jevnt før den siste runden, og laget med 3 x Eide (Harald, Erik og Lars) samt Håkon Kippe og Olav Lomsdalen snappet 1.plassen med den største seieren i siste kamp, av de som la an til å kunne vinne med en runde igjen å spille. 

Her er listen over de fem beste lagene:

Alle resultatene, butler osv. finner du her.

Det var endel slemmer og "nesten-slemmer" mot slutten av lagturneringen. Her er et spill hvor syd hadde en god, men en litt ekkel hånd å melde (Giver øst, Ø/V i sonen):

  

Øst passer, og det er syd sin tur. Hva ville du åpnet med?

Noen (ganske mange) mener det er riktig å åpne med 1 ruter. Da kan det gå pass rundt og vi mister en utgang om makker har 3-4 poeng, men om det ikke går pass rundt ligger du ikke så dårlig an. Jeg liker imidlertid ikke 1 ruter med så knallsterke kort, for selv om det ikke går pass rundt synes ikke jeg får meldt kortene bra. For hvordan skal makker kunne se for seg at vi er så søkklastet etter å ha åpnet med 1 ruter?

For meg blir dette 2 kløveråpning, men hva skal man så melde over makkers forventede 2 ruter? Å si 3 ruter er vel ikke så galt, men det synes jeg viser en litt annen hånd (typisk mer ensfarget og ofte sekskorts farge). Nødløsningen er kanskje å vise dette som en 23(2)-24 grand. Alt blir litt "løgn" med slike kort, så det er vel mest om å gjøre å "lyve" minst? 

De som åpnet med 2 kløver fikk (i alle fall noen av de) svaret 2 hjerter fra nord, naturlig med minst femkorts farge. Igjen er det et lite gjenmeldingsproblem, men 2 grand synes fortsatt best etter min mening. Alt det her kan diskuteres, og det er ingen facit. Det er når man får slike kort som dette at man virkelig skulle ønsket at systemet var sterk, kunstig 1 køver...

 

Det var etter 2 kløveråpning en viss fare for å havne i 6 hjerter med nord som spillefører, og den går bet om øst spiller ut spar.

Å spille 6 grand med syd som spillefører ser veldig bra ut. Han som spiller ser imidlertid ikke hvor snilt ruter og kløver sitter. Kløver-, ruter- eller sparutspill fra vest gir det tolvte stikket på et sølvfat. La oss si vest finner et nøyttralt hjerterutspill. Da er det elleve toppstikk (0+6+2+3) med sjanser for det tolvte i ruter eller kløver (eller spar...). Uten å ha regnet på alle prosentsjanser kan kanskje å ta for A-K i kløver før bordets spilles inn på det eneste inntaket til hjerteren - kløver dame. Hvis da kløveren viser seg å gi fire stikk (som den gjør her) er kontrakten sikker. Hvis ikke kan spillefører falle tilbake på ruterfinssen etter å ha tatt alle hjerterstikkene. Slik det satt var det omtrent umulig å ikke få tolv stikk samme hvordan man spilte, bare slemmen ble spilt av syd!

Tre par gikk bet i 6 hjerter spilt av nord, etter spar ut fra øst. Fire par vant 6 hjerter, to av dem med nord som spillefører (de andre med syd som spillefører etter at syd meldte sine sterke kort som en grandhånd, og nord overførte til hjerter). De som vant 6 hjerter spilt av nord var heldige da det unektelig ser ut som et naturlig sparutspill fra øst.

Fire par fant frem til 6 grand med syd som spillefører, og resten var i utgang. 

 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.