Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

OCBL October Teams

En ny stor, internasjonal lagturnering har startet og pågår denne uken med kvartfinaler, semi og finale til helgen.

Det deltar 30 lag, de fleste internasjonale topplag, og seks av dem har norske spillere med. Det er Levine (T.Helness-Helgmo), De Botton (Hoftaniska-Charlsen, Orca (Erichsen-F. Helness), Gillis (Brogeland, Lindqvist, Bakke), Fredin (Livgård-Aa) og helnorske Skeidar (Andresen, Farstad, Aaseng, Furunes, Oversen, Grude, Kristoffersen og E.Berg).

All informasjon, resultater, bulltiner, butler osv. finner du her.

DAGENS SPILL

I kampen mellom SKEIDAR og LEVINE møtte det norske laget en formidabel line-up. Mot Aaseng-Furunes satt Meckstroth-Rodwell N/S, og Ø/V mot Andresen-Farstad var Helness-Helgemo, et lag som ville vært favoritter i et VM. Det ble for tøff motstand, men mot slutten fikk det norske laget en voldsom oppmuntring.

Rodwell var i 4 hjerter hvor det som du ser sitter grusomt. Uten å ha peiling på den skjeve trumfsitsen er det ikke lett, men kontrakten kan vinnes. Rodwell fikk ruter dame i utspill fra Aaseng. Rodwell stakk med esset og kastet en spar. Så valgte han en uheldig spilleplan selv om det er mye lettere å se at det blir feil når en ser hele kortleiken. Han spilte kløver til esset og liten spar mot damen. Aaseng stakk og spilte en listig liten trumf! Det er bra motspill, for vest ser jo at at spillefører har tenkt å trumfe kløver/spar hos nord, og da er det ikke lett å slippe trumfskiftet som kanskje går til honnør hos øst fulgt av nok en trumf hvoretter det blir for mange tapere, og kanskje bet selv om trumfen sitter 3-2!

Rodwell stakk opp med trumfesset, og da ble det bet, SKEIDAR +100.

Det var et godt resultat hvor det norske paret kunne håpe på gevinstspill.

Ved det andre bordet ble det enda mer dramatisk. Etter et aktivt meldingsforløp endte også Martin Andresen i 4 hjerter, og da vest doblet redoblet han! 

Modig...

Ruter dame kom ut til esset. Så fulgte tre store kløver med avkast av en spar og to ruter fra nord. Spar ess ble spilt, så spar til trumf og ruter til trumf. Så kom syd sin siste spar, og nå kunne vest ha satt i en stor trumf. Men da trumfes over med esset, så ruter til trumf som vest følger farge på, og han har ni stikk. Så kløver fra syd, og med trumftieren singel hos nord, og knekten dobbel hos syd må spillefører få ett stikk til - det tiende!

Vest forsøkte heller å kaste sin siste ruter på den siste sparstjelingen så Martin fikk trumfet med tieren. Så tok han for trumfesset, og det var kun fire kort igjen, og han hadde allerede tatt ni stikk. På hånden satt han med J-x-x i trumf og en kløvertaper. Vest satt med KQ98 i trumf. Martin spilte ruter fra nord og kastet sin kløver. Vest kunne trumfe, men måtte så med K-Q-9 i trumf gi syd det tiende stikket for J-x-x! 

Ti stikk i 4 hjerter redoblet ga den hyggelige scoren +1080 som sammen med +100 var verd 15 IMP for lag SKEIDAR, men de tapte likevel kampen.

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.