Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Norske par i EM finaler!

EM for mix par.

Den informasjonen vi har fått tillsier at det blir kun 24 par fra semifinale A som i årets mesterskap får spille A-finalen. Fra B-finalen går kun de to beste til finalen, et skikkelig nåløye. Så hvis dette stemmer blir det en A-finale med 26 par.

Dette er såvidt jeg husker litt annerledes enn tidligere år når det gjelder antall par til finalen og skyldes kanskje et noe lavere antall par som deltok i årets EM? Men for å bli nr. 24 i semi A måtte man ha 50,96% som er omtrent den vanlige "cut'en" fra tidligere år.

I semifinale A kom Thor Erik Hoftaniska – Gunn Tove Vist på 15.plass. Vi finner Svein Aril Naas Olsen på 23.plass sammen med danske Julie Marina Sigsgaard. På plassen bak dem kom Åse Langeland – Harald Eide. Disse tre parene blir altså å finne i A-finalen som starter snart, fredag morgen.

Eskil Hagen – Lise Blågestad ble nr. 36 i semi A og manglet ikke så mye på å komme med i A-finalen.

Astrid Steen Lybæk – Erik Bølviken ble nr. 2 i Semifinale B og kommer dermed med i A-finalen. Sven Olai Høyland – Sofie Grasholt Sjødal var veldig nære da de ble nr. 4.

Alt dette er med forbehold om at den informasjonen jeg har fått er riktig. Vi kommer raskt tilbake med korreksjon idet finalen starter i dag klokken 10.00 om dette skulle det vise seg at det er annerledes

Senior par

I veteranenes parmesterskap (Seniors) skal 18 par spille A-finale. Helge Hantveit – Arne Thomassen gikk helt til topps i semifinalen. Tor Bakke – Rune Brendeford Anderssen fulgte godt opp med 6. plass.

Her er et spill fra mixen hvor det ble fart og spenning ved mange bord.

+

Hvilken utvikling det blir avhenger endel av hva øst velger i første hånd med Ø/V i ugunstig. Selv tror jeg det er riktig å si 1 hjerter. Å passe blir for sært, og å sperre i hjerter kan blir veldig dumt hvis makkeren har null eller en hjerter og kløvertilpasning. Men hvis N/S har kortene kan jo en sperreåpning ha noe for seg.

Hvis øst åpner med 1 hjerter får vest støttet hjerteren om syd går inn med 1 spar som virker normalt, men hvis syd velger Michaels Cuebid 2 hjerter blir det vel litt stramt å si 3 hjerter med vests kort. Og da spørs det hva dobler betyr (verdier eller hjerterstøtte). Uansett, så lenge vest får vist frem hjerterstøtte blir øst litt "vill og gal".

Mot Hoftaniska - Vist som N/S åpnet øst med 1 hjerter. Syd sa 1 spar og vest støttet til 2 hjerter. Nord sa 4 spar nå som vel på en måte er en undermelding (?), men et praktisk valg. Øst gikk på med 5 hjerter og syd sa 5 spar. Nå hadde nord så mye ekstra at det virket litt logisk å legge på til slem. At syd er renons i hjerter så nå ut som temmelig sikkert. 

Øst doblet slemmen i håp om to kløverstikk, en Ligthnerdobling for å unngå hjerterutspill (doblingen ber om unaturlig utspill, og hjerter ut er det mest naturlig slik meldingene har gått). Men Ø/V har kun ett kløverstikk, så slemmen står uansett. Vest visste ikke om det skulle kløver eller ruter ut og valgte ruter knekt. Da ble det tretten stikk, (nesten) claim i stikk en. Det var bare å ta ut trumfen, stjele god ruteren, stjele en hjerter og ta for den femte ruteren med kløveravast. Så kryss-stjeling. Dette festspillet ga det norske paret +1310 som normalt er en topp. Det ga dog "bare" 95 % da ett par til hadde samme score, og det var også et par som noterte +1770 for 7 spar doblet med hjemgang! 

Enorme slemspill er alltid morsomt, og toppscore eller nesten topp er fint, men relativt sett er denne typen enda mer verdifulle i lagbridge. Hoftaniska - Vist var enorme i slemspillene i lagturneringen hvor laget deres nesten gikk til kvartfinale. I dag er det imidlertid parfinale, og den blir nok mer avgjort av antall stikk her og der, gjerne i delkontrakter og ved å være nøyaktig i motspill. Alle de norske parene i finalen kan gjøre det godt. Vi "satser pengene" på Hoftaniska - Vist som vi ikke blir overrasket om kjemper om pallplass.  

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.