Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Nok en storturnering på BBO

OCBL (Online Contract Bridge League) arrangerer denne uken September Open Teams på BBO med 32 lag på startstreken. Lagene er fordelt i fire puljer, og etter grunnspillet (7 kamper) blir det kvartfinale, semifinale og finale.

Det er fire lag med norske spillere. Best innsats av lag med nordmenn så langt i turneringen er av lag ALGAMATED med Tor Eivind Grude og Lars Arthur Johansen. De ligger på 2.plass i puljen etter fire kamper, mens lag De BOTTON (Hoftaniska) ligger på 4.plass i samme pulje. Grude-Johansen sitt lag har vunnet tre kamper klart, men fikk skikkelig stryk da de møtte De BOTTON. Idet de allerede lå under ganske solid ble vondt til verre.

Hoftaniska spiller i denne turneringen med engelskmannen Tom Townsend. Her stod de på nokså hardt og endte i 6 spar med nord (Hoftaniska) som spillefører etter en overføringsmelding fra syd.

Hvordan spiller du 6 spar etter hjerter 3 (fjerde høyeste) i utspill fra øst?

Spillefører slapp den første hjerteren til vests konge. Det kom ruter tilbake til esset. Noen trumfrunder ble tatt, men da han hadde igjen to spar gikk han på kløveren. Han måtte mest sannsynligvis få tak i tre kløverstikk om dette skal gå bra, så han tok finessen med knekten. Om øst har kongen går det ikke å presse ut den mot trumf da det kun gir ett ekstra kløverstikk. Kløverfinessen med knekten holdt, og da begynte det å lysne. Slik så hele spillet ut:

Siden kløver konge satt tredje ble det tre kløverstikk etter en finesse og en kløverstjeling. Spillefører hadde dermed tolv stikk (6-1-2-3=12). Om ikke kløver konge sitter tredje er det flere interessante skvismuligheter. både enkel skvis og tosidig kan fungere.

Pluss 1430 var verd 13 IMP da N/S ved det andre bordet spilte 4 spar med de samme tolv stikkene.

I neste spill ble det om mulig enda verre for ALGAMATED.

                                                       BLINDEMANN

Johansen spilte ut en stor hjerter mot 5 spar doblet. Jeg kjenner ikke avtalene deres for honnørutspill, og da spesielt på fem-trinnet. På kongeutspill på fem-trinnet er det mange som legger fordeling. I så fall visste vest at øst hadde en eller tre hjerter.

Hva ville du spilt i andre stikk?

Husk at vest ikke ante noen ting om hvor kløver konge var plassert. Hvis noen nå begynner å snakke om Lavinthal (hjerter 2) så holder ikke det. Den hjertertoeren kan godt være singelton noen ganger. Motspillet er ikke lett her, og da vest fortsatte med hjerter kunne spillefører trumfe, ta ut trumfen og kaste en kløver fra nord på syds femte ruter!

Det var altså en bet å hente i 5 spar doblet, men kontrakten føyk hjem i røyk og damp, +650 til N/S.

Merk den enorme dobbeltilpasningen (begge sider har tilpasning i to farger) det er i dette spillet. Det er ti enkle stikk i spar N/S, og Ø/V har elleve stikk i hjerter!

Ved det andre bordet fikk vest spille 5 hjerter hvor han kun tapte til spar ess og ruter ess, Ø/V + 450. Vunnet utgang begge veier (den ene doblet) var verd 15 IMP til lag De BOTTON som vant kampen 20-0 (VP).

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.