Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Nok en internasjonal lagturnering: EOPEN

EOPEN er en fin, internasjonal online lagturnering som Stefan Skorchev og Christoph Grosset står ansvarlige for. Det spilles med et divisjonssystem og kamper fra turneringen blir overført og kommentert av eksperter via TWITCH.

Alt om dette opplegget finner du her.

Resultatene i den turneringen som pågår akkurat nå finnes her.

Terje Lie, Jo Arne Ovesen, Ulf Tundal og Nils Kåre Kvangraven er med på et skotsk/amerikansk/norsk lag, "TEDDY BEARS". De har i novemberutgaven av EOPEN gjort det skarpt og leder sin pulje soleklart, og de er klare for sluttspill allerede før den siste kvalik-kampen.

Kvangaven har fortalt meg noen morsomme spill fra EOPEN NOVEMBER.

Her klaffet systemet godt for Tundal-Kvangraven. Deres 2 grandåpning viser nemlig begge minor, konstruktiv hånd. Dermed kunne syd sperre kraftig med det samme. Det er sannelig ikke lett når man må begynne å melde på femtrinnet!

Kanskje burde vest doblet, men da han sa 5 hjerter var Ø/V i trøbbel. Tundal var vel litt grådig da han doblet 5 hjerter, og det ville blitt bedre for Ø/V om de hadde "rømt" til 5 spar. Det er dog ikke så lett å gjøre det når man ikke vet hva makker har!

Den doblede kontrakten ble ikke særlig festlig. Det kom ruter ut til esset og kløveravkast fra vest. Spillefører førsøkte en trumf fra bordet, Tundal la damen, og esset vant stikket. Så spar fra topp, men Tundal kunne stjele den tredje, ta for trumfkongen og presse vests trumf med ruter. Spillefører fikk kun for trumfene sine, Tundal tok resten, +1100!

Ved det andre bordet gikk meldingene slik:

Der startet det lavt og behagelig, og Lie (vest) ble advart av syds 1 hjerteråpning. Men da N/S begynte å bevege seg farlig høyt våknet Lie og begynte å doble dem.

Spillefører kunne nok gjort det litt bedre i 5 ruter doblet enn han gjorde, for det endte med hele tre doblede og +800 til TEDDY BEARS som dermed vant hele 18 IMP på spillet.

Ville du åpnet med 1 hjerter som syd, eller ville du valgt en annen melding?

I en kamp åpnet syd med 4 hjerter! Vest kunne ikke doble da det ikke ville vært straff, og syd fikk spille 4 hjerter udoblet med fire sonebet. Minus 400 ga imidlertid 6 IMP inn da Ø/V ved det andre bordet meldte og vant 4 spar.

Igjen var Tundal-Kvangravens "begge minor" i bruk, faktisk både av nord og syd! Denne gangen var det den mer vanlig varianten hopp til 2 grand over motpartens majoråpning.

Noen doblet opplysende med nords kort. De måtte over 4 spar velge mellom å ta avgjørelsen selv å si 4 grand, eller doble. Doblinge etterfulgt av nok en dobling har ikke fortalte syd mye om hva slags kort nord har..

Kvangraven som brukte 2 grand først kunne doble 4 spar og hadde fortalt om alle minorkortene sine. Det ga syd godt grunnlag for å ta sin avgjørelse som ble 4 grand: velg minor. Ø/V burde nok vært med til 5 spar, men kanskje var det doblingen av 4 spar som skremte dem litt?

Det var ikke vanskelig å vinne 5 kløver. Kvangraven tok med seg en liten safevariant i ruter, liten mot Q-J fjerde i tilfelle en av dem har alle de fire uteværende ruterne.

Ved det andre bordet gikk meldingene slik:

Dette var veldig agressivt av syd (4 grand), og nord kan vel ikke lastes for at han meldte slem. 6 kløver kunne ikke vinnes, og spillefører gikk seg to bet, Ø/V +500. Det ga 15 IMP til TEDDY BEARS.

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.