Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

NORGE-FRANKRIKE

Denne uken spilles det landskamp mellom Norge og Frankrike på BBO. Dette er et glimrende tiltak og vil gi nyttig trening for de norske landslagsspillerne.

Norge stiller med fem par, og det skal spilles 6 x 16 spill, 2 sett hver av dagene mandag, onsdag og fredag. All informasjon om denne kampen finner du på et innlegg på NBF sin hjemmeside, her.

Norge sitller med disse spillerne:

Kampen kan følges på BBO fra klokken 18. Du kan også følge kampen på TWITCH med ZOOM og dyktige kommentatorer. På mandag kommenterte bulgareren Stefan Skorchev sammen med Tor Eivind Grude (første sett) og Christian Bakke (2.sett). Det var sjeldent bra! Skorchev (og de to norske) kommenterer på en veldig bra måte. Det er litt humor, men ikke på bekostning av spillerne. Selv om kommentorene er veldig dyktige spillere er det er veldig viktig at de evner å sette seg inn i hvordan situasjonen er for dem som ikke ser alle kortene. Å følge en slik sending er både morsomt og for de aller fleste lærerikt.

Link til TWITCH-overføringen finner du i det nevnte innlegget på NBF sin hjemmeside. 

Norge tok en god ledelse i de første 16 spillene, +36 IMP.

Det andre settet gikk i favør av Frankrike, men kun med 1 IMP. Norge leder altså med 35 IMP.

I første sett kom et spill som viser tydelig hvordan en toppspiller innser at en hånds verdi har økt underveis, og i meldingene tar den endelige avgjørelsen på grunn av det.

Nils Kåre Kvangraven åpnet med nords hånd, 11 balanserte. Det er et stilspørsmål, men selv spillere som sjelden åpner med 11 balanserte bør vurdere noen 11 poenger og kanskje kalle dem 12 poeng. Her er minuset at det er en dårlig ruterfarge, men nord har spar ved siden av, og det er et pluss å ha høyeste rangerte farge. Dessuten er kortene (bortsett fra ruteren) ganske skarpe. Det er for eksempel mye bedre å ha AQJ i en firekorts farge enn å ha en "laus" knekt og dame spredt i forskjellige farger.

Syds svar 2 spar viste ruterstøtte og minst en liten invitthånd. Da doblet øst, og nord hadde en grei 2 grand for å indikere sparhold. Syd sa 3 ruter som viste at han med sine kort ikke var så interessert i noe særlig mer. Da gjorde Kvangraven en ny vurdering av kortene sine. Doblingen av 2 spar gjorde at spar AQJx økte i verdi. Det er 6 poeng, men veldig ofte tre stikk nå, altså på en måte like mye verd som AKQ som er 9hp!

Kvangraven meldte sprekt 3 grand vel vitende at syd ikke hadde all verdens med kort.

Spar kom ut til liten-liten og stikket ble vunnet med knekten. Nå spilte Kvangravnen en liten ruter og tok en type finesse. Det er en måte å spille fargen på, og kan være riktig om vest har KQ10x, K10x, eller Q10x, feil om vest har tieren singel. Vest stakk og skiftet til hjerter som gikk til østs konge fulgt av ny hjerter til syds dame. Ruteren kunne nå ha vært fordelg slik at en finesse er korrekt hvis vests honnør var singel, og øst satt igjen med honnør-10 dobbel (opprinnelig av honnør-10-x). Men for å ta den finessen må spillefører ta sparfinesse, cashe den siste sparen og hjerter ess før han lukker igjen øynene og tar den ruterfinessen. Her ryker den, og det blir et fryktelig betelass i sonen. Den planen kunne selvsagt vært måten å vinne kontrakten på, men å denge ned ruter ess er på en måte tryggere da selv om det blir bet så blir det ikke så dyrt. Og det kan jo være blink som her!

Ruter ess felte vests andre honnør, og kontrakten ble vunnet med tre sparstikk, to hjerterstikk og fire ruterstikk - en massiv +600!

Ved det adnre bordet passet nord, og det gikk pass- pass fra øst og syd før Brogeland åpnet med 1 spar. Øst strakk seg till 1 grand, og vest meldte 2 hjerter med pass rundt. Der gikk Boye en uskyldig bet, -100. Spillet ga 11 IMP til Norge.

Et sjeldent spill egenltig, ved det ene bordet vinner det norske paret soneutgang som N/S, ved det andre bordet spiller det norske Ø/V-paret delkontrakt uten at Frankrikes N/S melder noe annet enn pass!

Følg med på en fin landskamp mellom to sterke lag onsdag og torsdag. Anbefales!

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.