Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

NM finale for klubblag, og mye annet spennende i Mo i Rana!

Det nærmer seg finalen i NM for klubblag. Lagene som kommer seg gjennom nåløyet og får spille i finalen i Mo i Rana er snart klare, fristen for 6.runde er 15.april. Foruten at arrangørklubben Båsmo BK får med ett lag blir det som vanlig åtte lag totalt i finalen, og per i dag (10.4.18) er Flekkefjord BK og Norrønna BK kvalifisert. 

Finalen spilles i Kristi Himmelfartshelgen, 10.-13.mai, og det er altså Båsmo BK som er arrangør. I forbindelse med lagfinalen blir det en hel rekke spennende arrangement. Arrangørklubben i samarbeid med Mo BK legger virkelig opp til noen fantastiske bridgedager, og det vil være vel verdt å ta turen til Mo også for mange andre enn de som skal spille lagfinale!

Det blir foruten selve NM-arrangementet jubileumsturnering (arrangørklubben fyller 50 år), barne-, ungdoms og nybegynnerturnering. Dessuten vil det bli arrangert bridgelærerutdanning, kraftig subsidiert for deltakerne. Informasjon om dette kan du finne her hvor du også finner program og annen nyttig finformasjon. Hjemmesiden for selve NM-finalen er så godt som klar og blir å finne her. 

Kurt Ove Thomassen er en av initiativtakerne til en stor barne- og ungdomssatsing i Helgeland Bridgekrets. Det er en fin giv i norsk bridge når det gjelder rekruttering. Thomassen forteller at han, Elisabeth Solum og andre som driver med dette i deres krets er inspirert av alt som foregår andre steder landet. I en prat med han forleden forteller han litt om alt som planlegges nå i forbindelse med det skal skje i mai. Her er noe av det han fortalte:

//

K.O.T:

Hei! Jobbinga mot barna er et resultat av at NM-planene har fått utvikle seg. I forbindelse med finalen i NM klubber hadde vi planlagt lynkurs parallelt, slik at folk kunne få en smakebit for så å være tilskuere under NM, og med etterfølgende kurs rett etter NM. Jeg fra Båsmo BK og Elisabeth Solum fra Mo BK mente at vi burde tenke litt ut over dette, og syntes det var på tide med en satsning på barn og unge (det er da tross alt disse som er fremtiden) Vi må tilstå at vi absolutt er inspirert av det som skjer i Rogaland og Agder-fylkene, og vi ser ikke noe grunn til at vi ikke skal få til dette på Mo også. Det ble satt ned et rekrutteringsutvalg med representanter fra begge klubbene og det ble utarbeidet en plan for rekrutteringsarbeidet og startet et samarbeidsprosjekt med fokus på rekruttering av barn i grunnskolealder. Underveis har vi kommet til at vi ikke vil begrense oss til Mo i Rana, og vi har nå inntatt rollene som rekrutteringsansvarlige for hele Helgeland bridgekrets.

Vi har her planlagt at de aller fleste av elevene i 5-7. klasse på Helgeland skal gjennomgå lynkurs i bridge i løpet av 2018 og 19. De som gjennomgår kurset skal også få et tilbud om videre opplæring i sitt distrikt. Det hele krever masse ressurser, men det virker som om klubbmedlemmene rundt om kring er villige til å stille opp. Det gjøres også en stor innsats for å skaffe finansielle midler til prosjektet.

Når det gjelder NM-finalen for klubber, så vil det bli en slags minifestival med en rekke aktiviteter. Foruten selve NM-finalen vil det bli arrangert jubileumsturnering for Båsmo BK, Bridgelærerutdanning, lynkurs med to-påbygningssteg og nybegynnerturnering. Leverandøren av bridge+more vil være tilstede, slik at interesserte kan se hvordan systemet brukes i lagturnering med skjermer samt i den store jubileumsturneringa. Her kan man kombinere å være tilskuer til NM med å spille jubileumsturneringa på kveldene eller ta bridgelærerutdanning og spille litt selv i tillegg. Det legges opp til rimelige hotellpriser og mat og fine premier.

//

Det er bare en ting å si, synes jeg: KJEMPEFLOTT!

Her i bloggen vil vi selvsagt følge med på alt som skjer videre og rapportere etter hvert, selvsagt også fra selve lagfinalen når den spilles.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.