Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

NM FOR MIXLAG

På norsk bridgefestival fortsatte det mandag med masse aktivitet etter at det søndag kveld var stor grillfest hvor bla. NBF sitt 90-års jubileum ble feiret. Mer om det senere.

Bridge for Alle arrangerer sine turneringer hver dag, og mandag startet nok et norgesmesterskap, NM for mixlag som går over to dager.

Resultater fra alle turneringer på festivalen finner du her.

Etter første dag i mixlag leder et lag som kaller seg ABISCO bestående av Bodil Nyheim Øigarden, Steffen Fredrik Simonsen, Anne Bi Fossum og Kåre Bogø. Turneringen fortsetter og blir avsluttet tirsdag, og mange lag har ambisjoner om å klatre på listene. Her er et spill fra mixlag på mandag.

Dette spillet stilte først og fremst krav til meldeteknikken. Du kan jo teste ditt og din makker sitt meldesystem.

Lilleslem i grand, hjerter eller ruter er bra, men mange var kun i utgang. Ruterkontrakt er overlegent. Der handler det kun om å godspille hjerteren med en stjeling. Vests spar 10 kastes på kløver konge og vests hånd blir god. Det eneste spillefører behøver å gjøre er å ta en hjerterstjeling før trumfen er tatt ut. Trumfen kunne vært fordelt 4-1 slik at å trumfe med ruter knekt kan bli feil (får i så fall rutertaper). Her satt det imidlertid så snilt at så godt som alle veier fører frem til tolv stikk. Hjerteren må bare trumfes med nieren, eller knekten.

Kun to par fant frem til den glimrende storeslemmen 7 ruter, Anne Margrethe Grønnesby-Geir Enge og lederlagets Bodil Nyheim Øigarden-Steffen Fredrik Simonsen.

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.