Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

NEW KID IN TOWN - bridgens fremtid: Barn og ungdom! (m/video)

NBF, mange klubber og engasjerte enkeltpersoner gjør en fremragende jobb for å få med barn og ungdom i bridgen. Og det er bridgen avhengig av om den skal beholde sin posisjon som et av verdens mest populære spill.

Vi som har holdt på lenge med bridge må ta ansvaret for å ta godt imot de nye. Det hjelper ikke å holde bridgekurs om de som tar det litt skremmende steget inn i klubben ikke føler seg komfortable der. Jeg tror de fleste etter hvert forstår dette. Og alt som for tiden gjøres over hele landet med hensyn til rekruttering gjør i alle fall meg optimistisk!

I dagens video snakker jeg litt om det med "New kids i bridgen" , og også litt bridge, fargebehandling. Det er viktig å ha litt forståelse for prosentsjanser og sånn, men også lære seg om psykologien, det med å være klar over at situasjoner ser annerledes ut for motspilleren enn for deg selv som ser også dine egne kort (spilleførers kort som er skjult for dem!) i fargen. Dessuten må man dra nytte av all tilgjengelig informasjon, for den kan av og til overstyre matematikken! Du må også se på helheten i hele spillet og ikke bare tenke på den enkelte fargen isolert sett.

Videoen varer ca. 19 minutter, noe prat og noe bridge (16-17 minutter), og som vanlig litt musikk!

Kommentarer

Elsker startbildet!! Ellers - helt super video, og gøy å høre om de nye unge spillerne.

Håper mange hiver seg på den nye trenden å lære opp nye spillere. Vi får nå et helt utmerket nytt læremateriell fra Sverige basert på vår lynbridge. Det blir straks tilgjengelig for dere (allerede nå, på svensk), så book dere inn på skolene nå (tips: når 10. klasse har muntlig eksamen trenger skolen aktiviteter for resten av elevene).

Finn fram kortstokken, og begynn å spille med barna (fra ca 9 år gammel) - ta stikk, og bruk forenklede melderegler. Super sommeraktivitet for store og små.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.