Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Motspill - test deg selv

I forrige innlegg handlet det om et motspill som startet dårlig før det bare ble verre og verre. Her får du et mer instruktivt spill hvor det handler om å tenke fremover i motspillet.

Først skal du finne et utspill, men det bør vel være greit?

De gangene du har fått utlevert AK i en farge og skal spille ut mot fargekontrakt er det sjelden feil å spille ut en av de store i den fargen. De fleste spiller ess fra ess-konge. Du spiller ut ruter ess.

La oss si motspillavtalene til Ø/V er slik som flertallet av norske spillere gjør det, på honnørutspill legges styrke-svakhet. Med det menes ikke at styrkekast viser honnørstyrke, men et ønske om at fargen skal fortsettes.

På det utspilte ruter ess legger makker ruter 2 og spillefører følger med knekten.

Den knekten lar du deg gikk lure av! For du stoler på makker som la styrke, og med de kortene på bordet må øst ha dobbelton og ønsker seg en stjeling (eller hun har singelton ruter).

Så du fortsetter med ruter konge, øst legger åtteren og syd følger med ruter 10.

Ja, ja syd prøver og prøver, liksom, men det kortet som er borte for deg i ruter er fireren. En av dem har det kortet. Og det er syd! For det er selvsagt ikke slik at makker plutselig har begynt å legge kortene helt i hytt og vær, i dette tilfellet først lagt toeren fulgt av åtteren med 8-4-2 fra start! Så makker som har bedt om ruterfortsettelse og har dobbelton ruter. Syd har følgelig tre ruter fra start (J-10-4).

Øst kan altså få seg en ruterstjeling.

Fornøyd med seg selv og resonneringen da spillet forekom spilte flere på vests plass en tredje runde ruter i 100 km i timen. De visste jo at øst kunne trumfe. Gjør du også det?

Eller ser du hva som kommer til så skje like etterpå?

Hvis vest blir for ivrig fordi han ser makkeren kommer til å trumfe i tredje ruterrunde, og derfor spiller ess-konge og nok en ruter med det samme går det galt. Husk at øst ser ikke vest og syd sine kort. Det er omtrent helt umulig for øst å spille noe annet hjerter tilbake etter å ha trumfet den tredje ruteren. Da stikker syd, tar ut trumfen og kaster sine to kløvere på de to gjenværende ruterstikkene hos nord – ti stikk.

Den nitriste utviklingen bør nok vest se for seg. Gjør han det tar han for kløver ess i tredje stikk, så først spilles den tredje runden ruter som trumfes av øst – betestikket.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.