Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Mot en spennende innspurt i parturneringene

Idet den siste sesjonen skal spilles nå i ettermiddag er det mange par som kan vinne, og medaljekampen i parturneringene blir hard i alle tre klassene (Monrad, damer og veteran).

I Monrad Par leder fortsatt Bakke-Skorchev. De har en liten luke ned til Kvangraven-Shenkin, og Smith-Evjen ligger på 3.plass ikke langt bak dem igjen. Det er fortsatt så mange matchpoints som skal deles ut at det kan skje store frandringer i siste sesjon.

Rom Anjer – Lindaas leder fortsatt i dame-par, men der er det enda jevnere, og en rekke par kan vinne med en knallsesjon til slutt. Medaljekampen blir et skikkelig slagsmål.

Sletner-Farstad har overtatt ledelsen i veteran-NM.

Nils Kåre Kvangraven spiller med Barnet Shenkin som egentlig er skotsk, men har bodd i USA i en årrekke. De fikk en fin topp tidlig i andre sesjon i et spill hvor Kvangraven fikk skikkelig draget på det.

Syd spilte ut hjerter mot 3NT etter meldingene 1NT (øst) – 3NT. Utspillet ble sluppet mot hånden til knekten fra nord, og esset. Kvangraven tok en runde hjerter til, så spilte han spar fra bordet til tieren og esset. Herfra kunne nok N/S spilt bedre i mot, men da syd spilte sin siste hjeter, og nord som ikke visste hva han skulle kaste kvittet seg med en ruter, ble det duket for en kanonavslutning for spillefører.

Han spilte ruter til esset, så de to siste hjerterstikkene. To kløver forsvant fra vest. Så ruter konge og kløver til det nå single esset. Ruter dame tok seg av resten av N/S sine rutere så sekseren stod. Dette var igjen:

Ruter 6 klemte saften ut av nord. Hvis han valgte å holde på kløver konge måtte han ned på singel spar dame. I så fall forsvinner østs kløver 10, og spillefører får de to siste i spar ved å spille liten som tar med seg den nå single damen. Hvis nord holder to spar må han kaste den siste kløveren sin. I så fall kaster øst spar 2 og tar de to siste med spar konge og kløver 10. Tolv stikk og +690, og det var Kvangraven helt alene om i det som var en vanlig kontrakt selv om det var noen hjerterkontrakter og.

Pluss 490 var altså hele kassa. Å få kun ti stikk i 3NT ville gitt litt over middels, og de som fikk elleve noterte +24 av 33 oppnåelige plusspoeng.

Blir det noen flere spill som dette, og ellers bra gli i siste sesjon blir Kvangraven – Shenkin muligens en trussel for Bakke-Skorchev?

Kommentarer

Det er vel kanskje ikke helt urimelig av Øst å starte med fire runder ruter i håp om singel knekt eller høyere hjerter hos makker?

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.