Et innlegg fra bloggen GeOs blogg GeOs blogg

Mer internasjonalt på BBO

OCTOBER OPEN TEAMS

Søndag startet nok en internasjonal turnering, October Open Teams som arrangeres av Online Contract Bridge Club (OCBL).

På startlisten finner vi et lag som har navnet Bridge in Norway (i korthet BIN). Det består av Thor Erik Hoftaniska, Thomas Charlsen, Boye Brogeland, Espen Lindqvist, Fredrik Helness, Simon Gillis, Geir Helgemo og Martin Andresen. Ellers er det mye av det vanlige i disse lagturneringene på BBO, med andre ord et sterkt internasjonalt felt. Det deltar 24 lag fordelt i tre grupper, og etter et grunnspill skal de spilles kvartfinale, semifinale og finale. 

All informasjon om denne turneringen finner du her. 

Vi kommer tilbake med spill og resultater fra turneringen i neste innlegg.

"CLOSE BUT NO CIGAR" i Down Under Teams

I denne turneringen som ble avsluttet søndag deltok 21 lag fra India, Indonesia, Japan, Australia og New Zealand. Vårt lag (New Zealand) kom seg greit til semifinale og vant da en ganske jevn kamp. I finalen ble det fyrverkeri allerede i første spill. Jeg foretrekker å starte viktige kamper med en "kjedelig" 1 grand med 7-8 stikk eller noe i den retningen. Det ble det ikke. Jeg satt øst med dette:

Meldingene gikk slik:

De forsøkte altså å flykte fra 1 ruter doblet, og det så litt skummelt ut for meg. De lignet fælt på slike spill hvor man har straffepasset makkers dobling av 1 i minor, så flykter de til 1 i major og du får den snikende følelsen av at nå vil makker straffedoble så fyker det hjem hvis du passer. Det ble enda skumlere da han ene redoblet idet makker som forventet doblet 1 hjerter. Men det var bare å la det stå til...

Det var ingenting å frykte. Makker hadde en monsterhånd med 4-4-1-4 og 20 hp, og den siste redoblingen var ment som SOS. Det hele endte med fire redoblede bet, +1000. Vi hadde en "tynn" 3 grand i kortene (+400), men lagkameratene hadde fått tak i en bet i den kontrakten, så spillet ga hele 14 IMP. For en start!

Kampen jevnet seg imidlertid ut. Vi ledet hele veien, men med liten margin. Da vi tapte noen spill krypmet ledelsen til 1 IMP før det aller siste spillet. I det spillet fikk vi ved vårt bord tak i to bet i faresonen mot en 2 ruterkontrakt. Motspillet vårt satt ikke helt, og +200 var også litt for lite fordi vi hadde en marginal utgang utenfor sonen i kortene, men den var riktignok ikke lett å melde. Ville +200 holde?

Heller ikke ved de andre bordet fant de utgang med våre kort, men der spilte våre lagkamerater 1 kløver (!) på 4-1 tilpasning, og det var en dårligere kontrakt enn den de spilte mot oss. I 1 kløver ble det fire sonebet! Med -400 ved det bordet tapte vi 5 IMP på spillet og finalekampen med 4 IMP. Tre dagers spilling, og det så veldig bra ut til det gjentstod et par minutter...men altså...

Close but no cigar... 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.